Date companie
 
 
 
 

Locatarii blocurilor racordate la centrale moderne, din Panciu, preferă să se încălzească la sobe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lemne, gaze, bloc, sobe, costuri, locuitori, centrala, investitie, panciu
 

Locuitorii orașului Panciu trăiesc ca la țară! Oamenii se încălzesc la sobe pe lemne, deși blocurile din oraș au fost racordate la un sistem centralizat de încălzire pe bază de gaze. Motivul pentru care preferă vrâncenii din Panciu încălzirea la sobă este costul! Locatarii spun că încălzirea pe gaze este mult mai scumpă decât cea pe lemne.

VOX "- Tot cu lemne facem. Ne-am învãțat așa, așa petrecem. - Au oamenii bani sã se racordeze la centralele astea? - Nu au. Salarii mici. Cu 5 milioane pe lunã, pe care îi am, ca sã dai și colo și colo!"

Realizarea proiectului centralei pe gaze a început în urmă cu doi ani, cu bani de la bugetul de stat, și se ridică, până acum, la opt milioane de euro.

VOX "- Aveți o centrală modernã. Funcționeazã? - Deocamdatã nu funcționeazã, nu sunt racordate la blocuri."

VOX "- Cum vedeți investiția asta? - Mda! Fãrã rost!"

În ciuda reținerilor exprimate de locuitori, autoritãțile locale din Panciu se laudă cu modernul sistemul de încălzire centralizat. Mai mult, oficialii susțin că prețul căldurii furnizate de acest sistem va fi mai atractiv decât cel al lemnelor.

ION PETRE, primarul orașului Panciu "Legislatia nu ne permite deocamdatã sã luãm niște hotãrâri radicale, sã spun așa, vis-a-vis de branșamentul de la aceste centrale termice de cvartal.  Vor renunța și la sobe. Îi vor costa mult mai puțin la sistemul centralizat."

Reprezentanții Primăriei Panciu speră ca, din toamnă, oamenii să se rãzgândeascã și să aleagã sistemul centralizat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2