Date companie
 
 
 
 

Locatarii blocurilor racordate la centrale moderne, din Panciu, preferă să se încălzească la sobe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lemne, gaze, bloc, sobe, costuri, locuitori, centrala, investitie, panciu
 

Locuitorii orașului Panciu trăiesc ca la țară! Oamenii se încălzesc la sobe pe lemne, deși blocurile din oraș au fost racordate la un sistem centralizat de încălzire pe bază de gaze. Motivul pentru care preferă vrâncenii din Panciu încălzirea la sobă este costul! Locatarii spun că încălzirea pe gaze este mult mai scumpă decât cea pe lemne.

VOX "- Tot cu lemne facem. Ne-am învãțat așa, așa petrecem. - Au oamenii bani sã se racordeze la centralele astea? - Nu au. Salarii mici. Cu 5 milioane pe lunã, pe care îi am, ca sã dai și colo și colo!"

Realizarea proiectului centralei pe gaze a început în urmă cu doi ani, cu bani de la bugetul de stat, și se ridică, până acum, la opt milioane de euro.

VOX "- Aveți o centrală modernã. Funcționeazã? - Deocamdatã nu funcționeazã, nu sunt racordate la blocuri."

VOX "- Cum vedeți investiția asta? - Mda! Fãrã rost!"

În ciuda reținerilor exprimate de locuitori, autoritãțile locale din Panciu se laudă cu modernul sistemul de încălzire centralizat. Mai mult, oficialii susțin că prețul căldurii furnizate de acest sistem va fi mai atractiv decât cel al lemnelor.

ION PETRE, primarul orașului Panciu "Legislatia nu ne permite deocamdatã sã luãm niște hotãrâri radicale, sã spun așa, vis-a-vis de branșamentul de la aceste centrale termice de cvartal.  Vor renunța și la sobe. Îi vor costa mult mai puțin la sistemul centralizat."

Reprezentanții Primăriei Panciu speră ca, din toamnă, oamenii să se rãzgândeascã și să aleagã sistemul centralizat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În încercarea de a se sinucide, o femeie a pus în pericol tot blocul ( 22 Octombrie 2019 )

  În încercarea de a se sinucide, o femeie din județul Iași a pus în pericol tot blocul. Incidentul a avut loc, luni după-amiază, în localitatea ieșeană Dancu, unde femeia de 44 de ani a încercat toate metodele ca să-și ia viața.

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 • Un nou centru Salvamont, la Păltiniș ( 28 August 2019 )

  Salvamont își va deschide un centru în stațiunea Păltiniș, din județul Sibiu. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat deja contractul de finanțare pentru construcția noii baze, ale cărei costuri se vor ridica la circa 3,6 milioane de lei.

 • 9,7 milioane de români locuiesc în afara țării ( 24 Iulie 2019 )

  9,7 milioane de români locuiesc în afara țării! Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a prezentat primele rezultate ale unui chestionar adresat cetățenilor români și ONG-urilor din străinătate. 

 • Operațiunea de curățare a fosei septice, mortală pentru un bărbat din Maramureș ( 9 Iunie 2019 )

  Operațiunea de curățare a fosei septice s-a dovedit fatală pentru un bărbat din comuna Rona de Sus, județul Maramureș! Omul, în vârstă de 54 de ani, a fost internat de urgență, la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2