Date companie
 
 
 
 

Locatarii unui bloc din Focșani îndură frigul din case, dar plătesc facturi uriașe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, facturi, cosmar
 

Două ierni de coșmar, pentru locatarii unui bloc din Focșani! De doi ani, oamenii stau în frig, dar plătesc facturi uriașe la societatea de termoficare a orașului. Singurele surse de căldură ale acestora sunt radiatorul și plapuma groasă.

AMBIANȚĂ arată cum sunt caloriferele

VOX locatar: "Am fost în audiență la domnul primar. Au venit doi inși, au constatat că este un robinet prost. Au schimbat robinetul, gata, aveți căldură. Am așteptat, tot același lucru este."

VOX locatar: "Acuma, pentru căldură, am avut 483 lei, cam așa ceva. Pentru 12, 13grade. Rezistăm numai dacă ne îmbrăcăm tare, gros. Nu avem ce să facem. Cât mai e până la vară?"

Conducerea societății de termoficare din Focșani ridică, însă, din umeri.

MANOLE MERCHEA, manager, Societatea de Termoficare Focșani: "Nu cred să stea cineva atâția ani și să nu ia nicio măsură. Cert este că echipa noastră a fost, după sesizarea pe care au făcut-o, (...) au deblocat-o, au controlat la unul dintre apartamente, au văzut că este căldură. Zicem noi că situația este rezolvată."

În ciuda măsurilor luate, locatarii continuă să tremure de frig în case. Facturile uriașe la căldură stârnesc nemulțumiri și în capitală, iar intenția autorităților de a interzice, prin lege, închiderea caloriferelor îi sperie pe proprietarii apartamentelor branșate la rețeaua de termoficare a orașului.

ANGELICA TOMA, administrator: "Nu cred că ar trebui să existe oblgativitatea, prin lege, să se mențină o anumită temeperatură, pentru simplul fapt că nu poate fi obligat comnsumatorul la plata unor servicii pe care nu le solicită și nu le dorește. (...) Eu cred că nimeni nu stă în frig din plăcere, ci pur și simplu din sărăcie."

Președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Doru Ciocan, spune că este hotărât să pună capăt “șmecheriilor” la care apelează locatarii atunci când își închid caloriferele și beneficiază de căldură de la vecini. Potrivit acestuia, legislația la care lucrează va intra în vigoare din viitorul sezon rece și va avea la bază un sistem apropiat de cel paușal. Se va reduce, astfel, consumul furnizat de RADET cu cel puțin 20-25%, a adăugat Ciocan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2