Date companie
 
 
 
 

Locuitorii din Albesti se tem de efectele deșeurilor toxice depozitate ilegal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politisti, depozit, substante, toxice, garda, albesti, mediu, chitila
 

Depozitul de substante toxice de la Albesti continua sa fie o amenintare pentru locuitori. Reprezentantii Gãrzii de Mediu spun, însã, cã nu pot lua mãsuri, atât timp cât este în curs o anchetã penalã. Polițiștii în colaborare cu Garda de Mediu au identificat acolo 50 tone de deșeuri toxice depozitate ilegal, pe un teren concesionat în vederea construirii unor depozite de biodiesel.

MARIN CONSTANTIN primar Albesti "Ne e teamã. Pâna la ora asta n-au venit rezultatele analizelor. Nu stim ce efecte au. Am cerut sã nu consume apã potabilã, ci din reteaua comunei. (...)"

prin tel.: IOAN GRIGORE Garda de Mediu Ialomita "Garda de Mediu, conform legii, a întocmit dosar de plângere penalã împotriva poluatorului, a dispus securizarea zonei si pãzirea ei. Cercetãtorii sunt în curs de desfãsurare...Rãspunzator pentru neutralizarea lor e poluatorul. Poluatorul e în faliment, patronul arestat."

În ceea ce priveste depozitul de la Chitila, autoritãtile locale dau asigurãri cã nu reprezintã niciun pericol pentru locuitori si pentru mediu

prin tel.: DAN BARANGA prefect Ilfov "În urma demersurilor facute de Garda de Mediu, care a amendat cu 200 milioane acea societate...În depozit sunt substante depozitate si e sigilat de cãtre organizatia în drept, care desfãsoarã ancheta. Nu e niciun pericol pentru locuitorii din jur."

Zile la rand, locuitorii din Chitila nu au mai baut apa din puturi, iar copiii si batranii nu au mai iesit din case, de teama de a nu fi infestati, dupa ce politistii au gasit 60 de kilograme de mercur abandonate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2