Date companie
 
 
 
 

Locuitorii din Beiuș, revoltați din cauza desființării unei treceri peste calea ferată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, localnici, trecere, pietoni, revolta, Beius, calea, ferata
 

Desființarea unei treceri de pietoni peste calea ferată a stârnit revoltă în Beiuș, județul Bihor! În ciuda vremii nefavorabile, localnicii din cartierul Fabrica de mobilă s-au adunat în locul în care, în urmă cu două luni, a fost desființată trecerea de pietoni peste calea ferată Oradea - Vașcău. Protestatarii spun că între șine existau plăci de beton care facilitau traversarea căii ferate atât pentru pietoni, bicicliști, persoane în vârstă sau mămici cu copii în cărucioare.
 
VOX "- Cum reușiți să treceți cu căruciorul? - Singură n-am cum, nu pot singură, trebuie să ocolesc și cât fac aici, vreo 5, maxim 10 minute, aș face 40-50 de minute. Pe o vreme ca asta...."

VOX "În loc să ne încurajeze să mergem pe jos, să nu poluăm orașul cu mașina, să mergem cu căruciorul cu copiii la plimbare, trebuie să ocolim doi kilometri, pe la celelalte două treceri, ca să ajungem în centrul orașului. Eu stau aici din 1980, tot timpul pe aici a fost doar pietonal, s-a trecut cu piciorul, cu căruciorul, cu butelie, oameni în vârstă, copii, bătrâni, toată lumea doar cu piciorul, pe jos."

Localnicii sunt cu atât mai nemulțumiți cu cât, de două luni de zile, calea ferată este nefuncțională.

VOX "Nici măcar nu mai trece, de două luni de când a luat trecerea, nu mai trece niciun tren, nu trece marfar, nu trece nimic. Este singura trecere din cartier pe care se merge pe jos, celălalte treceri sunt la extremitățile cartierului și se merge cu mașina. Este trecerea pe care oamenii merg la biserică, biserica este exact peste drum, nu o să ocolească doi kilometri, este trecerea pe care oamenii merg la piață, este trecerea pe care merg la grădiniță, care este în imediata apropiere."

Beiușenii s-au adresat conducerii CFR, cerând reînființarea trecerii de pietoni, însă, răspunsul a fost negativ. Prin urmare, ei au cerut ajutorul administrației publice locale.

PETRU MLENDEA - CĂLUȘ primar, Beiuș  "Cetățenii Beiușului trebuie să înțeleagă că porțiunea de cale ferată plus o parte de acostament nu țin de domeniul public, ci de calea ferată. Efectiv nu văd ce aș putea să fac pe o proprietate care nu-mi aparține."

Primarul orașului Beiuș spune că, înzilele următoare, va solicita conducerii CFR o întrevedere și va încerca să obțină o soluție amabilă, pentru problema ridicată de localnici.


Locuitorii din Beiuș, revoltați din cauza desființării unei treceri peste calea ferată

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Municipiul Beiuș a devenit stațiune turistică de interes local ( 8 Decembrie 2020 )

  Bihorul s-a îmbogățit cu o nouă stațiune. Pe lângă Stâna de Vale, supranumită și Perla Apusenilor, stațiune renumită în țară și străinătate pentru cea mai lungă perioadă de menținere a stratului de zăpadă, aerul...

 • Maternitatea din Beiuș, închisă din cauza focarului de coronavirus ( 17 Octombrie 2020 )

  Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” din Beiuș, închisă temporar din cauza unui focar de COVID-19! Managerul interimar al unității sanitare din Beiuș, Monica Virginia Teaha...

 • Fostul jucător la CFR Cluj, Gabriel Mureșan, candidat PNL la Primăria Apold ( 23 August 2020 )

  Fostul fotbalist la CFR Cluj, Gabriel Mureșan, candidat PNL la Primăria comunei Apold din județul Mureș! Fost sportiv de performanță, la ora actuală, antreprenor, Gabriel Mureșan are o planuri mari pentru Apold, acolo...

 • Obiective în Bihor ( 16 August 2020 )

  Este nevoie de transparență în Administrația Publică! Ne-o spune candidatul USR-PLUS la Primăria Municipiului Beiuș, Sorin Briscan. Dezvoltarea infrastructurii, atragerea de noi investitori, dar și un trai mai bun pentru cetățeni sunt câteva dintre obiectivele lui pentru următorii patru ani.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2