Date companie
 
 
 
 

Locuitorii din Bîlteni, județul Gorj, citați de procurorii D.N.A. ca să explice cum au votat la referendum

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistenta, primar, vot, gorj, politie, DNA, locuitori, rovinari, referendum, USL, avocat, citati, juridica, Bilteni
 

Decizia Curții Constitutionale, de invalidare a referendumului din 29 iulie, nu stopează acțiunea procurorilor privind desfășurarea votului. La fel ca în multe localități din țară, unde au fost înregistrate sesizări privind modul cum s-a votat, zeci de locuitori din comuna gorjeanã Bîlteni au primit citații de la DNA. Ei trebuie să se prezinte, în calitate de martori, la postul de politie pentru a rãspunde la întrebãrile procurorilor. Alti 50 de sãteni au fost sâmbãtã la sediul politiei din Rovinari, unde au fost chestionati în acelasi dosar. Sãtenii chemați la Poliție ca să dea cu subsemnatul spun cã ei nu s-au prezentat la referendum, însã figureazã ca si votanți pe listele electorale.

VOX "Eu le-am spus cã nu am fost la vot, cã nu am participat. Sã ne prezentãm! Le-am spus cã sunt la serviciu, nu pot. A zis cã mã cheamã dupã-masã."

VOX "N-am fost la vot! Eu stiu de ce mã cheamã? De prostia lor!"

Unii au primit citatii pentru întreaga familie.

VOX "Aici e pentru cumnatu-meu. El e plecat de un an de zile din localitate. Nu se aștepta nimeni sã mai primeascã citații, când se dãdu sentința."

AMBIANTÃ "Toti suntem din casã!"

Primarul comunei le-a asigurat asistentã juridicã sătenilor audiați la Poliția din Rovinari. El a venit cu doi avocati plãtiti de filiala USL Gorj. Edilul spune că vorbește cu șefii de partid să le asigure asistență și celorlalți săteni citați de procurori.

GHEORGHE PÃSÃRIN, primar, com. Bîlteni, jud. Gorj "- Asistentã juridicã? Am sã discut cu conducerea USL Gorj, dar cred cã în proporție covârsitoare cã da. Pentru cei care vor avea nevoie. Sunt oameni timorați."

Cu sau fãrã avocat de la USL, zeci de oameni trebuie sã se prezinte la sediul politiei pentru a rãspunde la întrebãrile procurorilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2