Date companie
 
 
 
 

Locuitorii dintr-o comună prahoveană, terorizați de porcii mistreți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, atac, locuitori, oameni, porci, mistreti, culturi, gornet, cricov
 

Situație disperată într-o comună din județul Prahova! Porcii mistreți au distrus zeci de hectare cultivate cu grâu și lucernă, în Gornet Cricov. Mai rău, sălbăticiunile au atacat și câțiva localnici! Speriați, oamenii cred că singura soluție ca să scape de necaz este să împuște mistreții.

AMBIANȚĂ: "Râmăturile ajung la cel puțin jumătăte de metru pe alocuri. N-ai cum să le mai îndrepți, decât cu o nouă cultură."

VOX "Ne-au intrat în grădină, ne batem cu ei. E cât un vițel din ăla. E mare."

ION CĂLIN, primar, com. Gornet Cricov, jud. Prahova "Avem 40 de hectare compromise total. Nu mai putem lucra. Ajunge la un 1,4 miliarde."

Oricât au încercat localnicii să alunge mistreții, se pare că animalele înfometate nu au teamă de nimeni și de nimic.

ION CĂLIN, primar, com. Gornet Cricov, jud. Prahova "Cred că am peste 100 de cereri depuse A.J.P.S., la I.T.R.T.S.V., plus adrese la Ministerul Mediului. S-au lovit de legea 407, care protejează vânatul."

Reprezentantii Comisariatului Silvic și de Vânătoare spun că vor trimite o comisie în zona în zilele următoare, pentru a vedea care este situația la fața locului și a stabili măsurile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari ( 22 Noiembrie 2019 )

  A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența...

 • Copilul dispărut din Pecineaga, găsit mort într-un bazin de dejecții ( 8 Noiembrie 2019 )

  Copilul de opt ani din localitatea Pecineaga, județul Constanța, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost găsit în această dimineața într-un bazin de colectare al unor ferme de porci situată la 2 km de casa lui.

 • Atac cu cuțitul, într-un cinematograf din Timișoara ( 22 Octombrie 2019 )

  Bărbatul care a atacat cu cuțitul doi spectatori, la un cinematograf din Timișoara a fost reținut pentru loviri și alte violențe. Atacatorul, în vîrstă de 36 de ani, este jurist la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță...

 • Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri ( 3 Octombrie 2019 )

  Posibilitatea unui atac informatic le dă fiori oamenilor de afaceri, dar și angajaților. Peste jumătate dintre companii au înregistrat cel puțin o breșă de securitate, în ultimii 3 ani. Specialiștii avertizează că angajații sunt veriga slabă.

 • Un nou deces, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca ( 19 August 2019 )

  COSMINA STOIAN, reporter ”Încă un deces, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! O femeie, în vârstă de 88 de ani, s-a stins duminică noaptea la Spitalul Floreasca din București, din cauza rănilor suferite.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2