Date companie
 
 
 
 

Locuitorii orașului Căzănești, județul Ialomița, vor să redevină săteni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : locuitori, oras, referendum, comuna, cazanesti
 

Referendum eșuat la Căzănești, în județul Ialomița! Locuitorii au votat pentru ca orașul lor să redevină comună. Ei sunt nemulțumiți de faptul că plătesc impozite ca la oraș, dar nu se bucură de facilitățile urbane. Referendumul nu a fost însă validat, din cauza absenteismului. Prezența la urne a fost de numai 44%. Locuitorii sunt nemulțumiți din cauză că, din 2004, de când Căzăneștiul a devenit oraș, nu s-a realizat nici o schimbare. Infrastructura a rămas ca în mediul rural, iar investițiile și locurile de muncă sunt mai puține decât pe vremea când Căzăneștiul era sat.

VOX "Comună, dragă, comună, cum a fost! Ce fel de oraș e ăsta? Un C.E.C., un spital ca lumea, să avem și noi aici condiții. Trezoreria a dus-o la Slobozia, liceul s-a desființat și, așa, ce oraș e ăsta?!"

VOX "- Eu vreau comună! - De ce? - Pentru că nu are niciun fel de utilitate, nu avem trotuare, un bec pe la șosea, altul pe la jumătate. Ăsta e oraș?! Canalizare, de unde?!"

Unii localnici și-ar dori însă să rămână orășeni.

VOX "- Aș vrea oraș, dar să fie și condițiile de oraș, dar nu sunt. - Ce v-ați dori? - Păi să fie canalizări, să poți să faci o baie, să poți să mergi pe stradă, că dacă pleci cu un pantof, iți rupi picioarele."

Este pentru a doua oară în ultimii patru ani când, la inițiativa locuitorilor, se organizează un referendum pentru transformarea Căzăneștiului, din oraș, în comună. Potrivit legii, pentru ca o localitate să devină oraș, trebuie să aibă un număr de minimun 5000 de locuitori, cel puțin 60% dintre străzi să fie modernizate și să existe rețea de canalizare și de apă potabilă funcționale, în procent de minim 50%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 9,7 milioane de români locuiesc în afara țării ( 24 Iulie 2019 )

  9,7 milioane de români locuiesc în afara țării! Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a prezentat primele rezultate ale unui chestionar adresat cetățenilor români și ONG-urilor din străinătate. 

 • Consultări la Cotroceni, pe tema referendumului pe Justiție ( 4 Iunie 2019 )

  Președintele României, Klaus Iohannis a început discuțiile la Cotroceni cu partidele politice, pe tema referendumului pe Justiție. Șeful statului vrea să găsească soluții pentru implementarea rezultatelor referendumului.

 • Viorica Dăncilă a recunoscut că au fost greșeli în organizarea alegerilor ( 30 Mai 2019 )

  Viorica Dăncilă nu renunță la miniștrii de Interne și Externe! Premierul României a declarat, după discuția avută la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că nu este de acord cu demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și nici cu cea a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. 

 • Întrebările pentru referendumul pe Justiție, anunțate ( 25 Aprilie 2019 )

  Întrebările pentru referendumul pe Justiție au fost anunțate! Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că președintele a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendumul din 26 mai.

 • Iohannis a prezentat temele referendumului ( 4 Aprilie 2019 )

  România va avea parte de referendum! Președintele Klaus Iohannis a anunțat două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes național și urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai, interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor și interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2