Date companie
 
 
 
 

Lotul olimpic de Informatică al României s-a întors victorios de la Teheran

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, aur, romani, internationala, Beius, medalii, informatica, oxford, tamio, teheran
 

Olimpicii României la Informatică s-au întors acasă victorioși! Elevii au cucerit două medalii de aur și două de bronz în cadrul celei de a XXIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, desfășurată la Teheran, capitala Iranului, în perioada 28 iulie - 3 august. La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică, au participat peste 300 de concurenți din 84 de țări.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Datorită acestor performanțe, România a obținut, în total, de când participă la Olimpiada Internațională de Informatică, peste 100 de medalii. 30 dintre acestea sunt de aur, 45 de argint și 28 de bronz. Astfel, țara noastră își consolidează poziția a patra în clasamentul all times."

România nu a mai obținut două medalii de aur la această competiție din anul 2013. Medaliații au fost întâmpinați cu flori pe Aeroportul "Henri Coandă" din București. Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Constantin-Buliga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală și Tamio Vesa-Nakajima, absolvent al Liceului Vocațional Pedagogic "N. Bolcaș" din Beiuș, județul Bihor. Tamio este un elev-minune. El a fost premiat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an, fiind singurul elev român care a adus acasă două medalii de aur, în același an, la două olimpiade de informatică, desfășurate în afara granițelor țării.

TAMIO VESA-NAKAJIMA, olimpic "- Mă simt foarte bine. Am făcut bine și individual, și ca echipă. Mă simt bine. Acum, mi s-a pierdut valiza, dar asta este altceva. - Ai avut emoții? - Mai puține decât în anii precedenți, pentru că încetul cu încetul am învățat să le țin sub control. E imposibil să nu ai, când ești la o așa competiție importantă."

Informatica nu este însă unica sa pasiune. Tamio este un cititor împătimit și pătrunde tot mai adânc în filozofie și istorie. Băiatul are și un incontestabil talent muzical. El studiază pianul de la vârsta de 7 ani, iar mama sa, matematician de carieră, i-a insuflat și o pasiunea de a rezolva exerciții matematice.

ADRIANA VESA, mama lui Tamio  "În general, lucrurile care îi plac le face cu foarte multă seriozitate. În fiecare zi, cântă la pian, în fiecare zi programează. Și în fiecare zi, normal și-a fpăcut temele și s-a ocupat de restul lucrurilor. Nu e nicio diferență față de alt copil decât că el lucrează mai serios la alte lucruri."

Cu așa pregătire, nici nu e de mirare performanța realizată la examenul de bacalaureat. Tamio Vesa Nakajima a luat 10 la Matematică și la Informatică, iar acum a ales să studieze Știința Calculatoare la Oxford, după ce mai multe universități de renume din Canada și America au încercat să-l atragă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2