Date companie
 
 
 
 

Lotul olimpic de Informatică al României s-a întors victorios de la Teheran

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, aur, romani, internationala, Beius, medalii, informatica, oxford, tamio, teheran
 

Olimpicii României la Informatică s-au întors acasă victorioși! Elevii au cucerit două medalii de aur și două de bronz în cadrul celei de a XXIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, desfășurată la Teheran, capitala Iranului, în perioada 28 iulie - 3 august. La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică, au participat peste 300 de concurenți din 84 de țări.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Datorită acestor performanțe, România a obținut, în total, de când participă la Olimpiada Internațională de Informatică, peste 100 de medalii. 30 dintre acestea sunt de aur, 45 de argint și 28 de bronz. Astfel, țara noastră își consolidează poziția a patra în clasamentul all times."

România nu a mai obținut două medalii de aur la această competiție din anul 2013. Medaliații au fost întâmpinați cu flori pe Aeroportul "Henri Coandă" din București. Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Constantin-Buliga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală și Tamio Vesa-Nakajima, absolvent al Liceului Vocațional Pedagogic "N. Bolcaș" din Beiuș, județul Bihor. Tamio este un elev-minune. El a fost premiat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an, fiind singurul elev român care a adus acasă două medalii de aur, în același an, la două olimpiade de informatică, desfășurate în afara granițelor țării.

TAMIO VESA-NAKAJIMA, olimpic "- Mă simt foarte bine. Am făcut bine și individual, și ca echipă. Mă simt bine. Acum, mi s-a pierdut valiza, dar asta este altceva. - Ai avut emoții? - Mai puține decât în anii precedenți, pentru că încetul cu încetul am învățat să le țin sub control. E imposibil să nu ai, când ești la o așa competiție importantă."

Informatica nu este însă unica sa pasiune. Tamio este un cititor împătimit și pătrunde tot mai adânc în filozofie și istorie. Băiatul are și un incontestabil talent muzical. El studiază pianul de la vârsta de 7 ani, iar mama sa, matematician de carieră, i-a insuflat și o pasiunea de a rezolva exerciții matematice.

ADRIANA VESA, mama lui Tamio  "În general, lucrurile care îi plac le face cu foarte multă seriozitate. În fiecare zi, cântă la pian, în fiecare zi programează. Și în fiecare zi, normal și-a fpăcut temele și s-a ocupat de restul lucrurilor. Nu e nicio diferență față de alt copil decât că el lucrează mai serios la alte lucruri."

Cu așa pregătire, nici nu e de mirare performanța realizată la examenul de bacalaureat. Tamio Vesa Nakajima a luat 10 la Matematică și la Informatică, iar acum a ales să studieze Știința Calculatoare la Oxford, după ce mai multe universități de renume din Canada și America au încercat să-l atragă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări ( 11 Martie 2020 )

  Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale...

 • Cei șase români de pe nava Diamond Princess au fost repatriați ( 22 Februarie 2020 )

  Cei șase cetățeni români de pe nava Diamond Princess, care au cerut să fie repatriați, au fost aduși în țară, în această dimineață, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Reprezentanții Ministerului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2