Date companie
 
 
 
 

Lucian Bode: ”2020, anul autostrăzii Sibiu-Pitești!”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pitesti, autostrada, santier, sibiu, bode
 

În prima zi a stării de alertă, membrii Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au ieșit pe teren. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan și premierul Ludovic Orban au vizitat șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea 1. Cu această ocazie, Lucian Bode a făcut și o precizare optimistă.

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. După ce, iată, am reușit să începem lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boița. Luni, am semnat contractul de proiectare și execuție pe secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești. La sfârșitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunțăm câștigătorul și, fără contestații, să semnăm contractul, până la sfârșitul lunii iunie, și pentru tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș. Așadar, din acest punct de vedere, suntem în linie dreaptă. După ani și ani de așteptări, iată, am început lucrările.” 

Ministrul Lucian Bode a afirmat că autoritățile au la dispoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în infrastructura de transport.

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Și din punct de vedere al finanțării lucrărilor stăm foarte bine. Avem 6,4 miliarde de lei alocați prin bugetul de stat pentru 2020, titlul 58, fonduri europene, așadar nu avem nicio problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție în acest moment. Vorbesc de 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres.”

Ministrul Transporturilor a mai declarat că se poartă discuții cu o instituție financiară care și-a exprimat deschiderea pentru acordarea unui împrumut-punte pentru a finanța tronsoanele 1, 4 și 5 din autostrada Sibiu-Pitești. Aceste discuții au fost motivate de faptul că împrumutul punte va lua presiunea de pe bugetul de stat.Lucian Bode: ”2020, anul autostrăzii Sibiu-Pitești!”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2