Date companie
 
 
 
 

Lucian Bode: ”2020, anul autostrăzii Sibiu-Pitești!”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pitesti, autostrada, santier, sibiu, bode
 

În prima zi a stării de alertă, membrii Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au ieșit pe teren. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan și premierul Ludovic Orban au vizitat șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea 1. Cu această ocazie, Lucian Bode a făcut și o precizare optimistă.

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. După ce, iată, am reușit să începem lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boița. Luni, am semnat contractul de proiectare și execuție pe secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești. La sfârșitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunțăm câștigătorul și, fără contestații, să semnăm contractul, până la sfârșitul lunii iunie, și pentru tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș. Așadar, din acest punct de vedere, suntem în linie dreaptă. După ani și ani de așteptări, iată, am început lucrările.” 

Ministrul Lucian Bode a afirmat că autoritățile au la dispoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în infrastructura de transport.

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Și din punct de vedere al finanțării lucrărilor stăm foarte bine. Avem 6,4 miliarde de lei alocați prin bugetul de stat pentru 2020, titlul 58, fonduri europene, așadar nu avem nicio problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție în acest moment. Vorbesc de 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres.”

Ministrul Transporturilor a mai declarat că se poartă discuții cu o instituție financiară care și-a exprimat deschiderea pentru acordarea unui împrumut-punte pentru a finanța tronsoanele 1, 4 și 5 din autostrada Sibiu-Pitești. Aceste discuții au fost motivate de faptul că împrumutul punte va lua presiunea de pe bugetul de stat.Lucian Bode: ”2020, anul autostrăzii Sibiu-Pitești!”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Situl arheologic Sarmizegetusa Regia va fi restaurat complet ( 8 August 2020 )

  Sarmizegetusa Regia, cetatea dacică atât de valoroasă pentru patrimoniul cultural european va intra în restaurare, începând din toamnă. Proiectul „Capitala Daciei” va beneficia de o finanțare generoasă, din bani...

 • Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva ( 12 Iunie 2020 )

  Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul...

 • Organele prelevate de la actrița Ema Vețean salvează cinci vieți ( 29 Octombrie 2019 )

  Familia a donat organele actriței Ema Vețean, de la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, care și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier. Familia actrițe a acceptat prelevarea de organe, dăruind, astfel, viață...

 • Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat de Uniunea Europeană ( 16 Octombrie 2019 )

  Un nou produs românesc este înregistrat la Uniunea Europeană! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat decizia de înregistrare în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu”.

 • Zece persoane arestate preventiv în dosarul înmatriculărilor frauduloase ( 13 Septembrie 2019 )

  Arestări în dosarul mitei pentru înmatriculări frauduloase! Magistrații Tribunalului Sibiu au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a zece dintre persoanele cercetate în dosar. Este vorba de angajați ai Registrului Auto Român...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2