Date companie
 
 
 
 

Lucrările la pasajul rutier de la Piața Presei, într-o nouă etapă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, piata, primar, Oprescu, santier, pasaj, parada, arcul, triumf, decembrie, presei
 

Pasajul de la Piata Presei intră în etapa a doua de execuție! Partea cea mai grea la pasajul subteran, respectiv primele cinci luni, se apropie de final, iar următoarele patru luni din proiect se va lucra în subteran, fără ca circulația să fie afectată. Cel puțin așa a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu ocazia vizitei făcute, vineri, pe șantier. Lucrările la pasaj au demarat în primăvară, la sfârșitul lunii martie, iar termenul de finalizare este stabilit după 10 luni, adică la finele lunii ianuarie 2015. Potrivit proiectului, la final, pasajul va avea o lungime de 700 metri și este prevăzut pe un singur sens de circulatie, respectiv sensul de intrare in Bucuresti. Intrarea se va face pe direcția Șoselei București-Ploiești spre Kiseleff, iar ieșirea, pe șoseaua Kiseleff și pe Bulevardul Mărăști.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Partea grea, pereții mulați au fost, se apropie de sfârșit, după care piața devine liberă la circulație, Piața Presei Libere. Pentru că dedesubt să se lucreze toată iarna, se scoate pământul și se face legătura pe bretelele lui. Costurile pasajului? Costurile totale sunt în jur de 60 de milioane și jumătate. De roni."

În timpul vizitei pe șantier, edilul Bucureștiului a anunțat că parada de 1 Decembrie se va desfășura cel mai probabil în Piața Constituției și nu la Arcul de Triumf, ca de obicei.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Noi am discutat, în principiu, încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf. O vom ține la Piața Constituției. Cred că așa ar fi normal să se desfășoare cei care participă la paradă, armata și celelalte instituții. O să amenajăm acolo, pentru public și pentru personalitățile instituționale, să ținem o paradă decentă."

Termenul limită pentru consolidarea si reabilitarea Arcului de Triumf este decembrie 2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2