Date companie
 
 
 
 

Lucrul la distanță, normalitate și în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : munca, distanta
 

Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. Totodată, pe măsură ce restricțiile locale s-au relaxat, majoritatea companiilor au permis accesul angajaților la birou, în anumite condiții. Cu toate acestea, 45% dintre companii nu vor solicita angajaților întoarcerea la birou, iar 21% anticipează o abordare hibridă între munca la distanță și lucrul la birou. Românii trebuie să aibă răbdare și să plece de la premisa ca această criză se desfășoară la nivel global si că România nu poate să se dezică de la tendința internațională. Deja foarte multe companii s-au aliniat strategiei la nivel global. Sunt companii multinaționale, companii internaționale care vor păstra munca de acasă și după pandemie.

CORINA NEAGU, consultant resurse umane

"Și în România cred ca va trebui sa ne adaptăm, chiar daca înainte de criză anumite companii nici nu se gândeau ca vor implementa munca de acasă. Acum, iată, suntem in fața faptului împlinit și nu mai putem sa ascundem sub preș sau să ocolim acest fenomen sau să ne facem că nu știm. Pentru ca suntem obligați de ce se intamplă pe piata din România și pe piața globală să ne creăm propria strategie de lucru de acasă".

Priorități în conceperea politicilor de adoptare a muncii la distanță sunt sănătatea și siguranța angajaților, îmbunătățirea experienței angajaților și atragerea și reținerea talentelor cheie, mai arată studiul. In Romania, recomandarea specialiștilor în resurse umane este ca angajații si managerii să se adapteze din mers situației, cautând soluții viabile împreună cu angajatorii.

CORINA NEAGU, consultant resurse umane

"Angajații nu știu, mulți dintre ei, cum să lucreze de acasă. Nu au fost invătați. Deși se spune că ar trebui toată lumea să știe o limbă străină, să stie să se adapteze din mers. Gândiți-vă că nu toata lumea are această posibilitate. Si că, practic, este datoria angajatorului să-și educe angajații să facă față acestei perioade".

Mai ales că, spun specialiștii în resurse umane, perioada aceasta se anunță a fi una de durată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2