Date companie
 
 
 
 

Ludovic Orban anunță crearea a 200 de paturi noi pentru pacienții COVID

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incendiu, Nelu Tătaru
 

Ludovic Orban susține că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost o declarație făcută într-un moment dificil!

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Într-un moment dificil a făcut o declarație. Întotdeauna există responsabili, există vinovați individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere, acum, în schimb, treaba noastră este să rezolvăm toate problemele."

Reacția premierului vine după ce sâmbătă seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și neimplicare, toți românii sunt vinovați, pentru că au acceptat timp de 30 de ani să trăiască într-o astfel de situație medicală. În plus, Ludovic Orban a mai anunțat și că numărul paturilor din spitale destinate bolnavilor de Covid-19 va crește cu 200 în această săptămână.

LUDOVIC ORBAN, premierul României
"Am discutat, în detaliu, pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile, de asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar și care să deservească secțiile de terapie intensivă și în urma acestei analize, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale suport COVID."

Totodată, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la Spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate 11 paturi de terapie intensivă.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății
"Chiar dimineață am discutat cu managerul de la Spitalul din Piatra Neamț. Astăzi operaționalizează Terapia Intensivă de la etajul trei, de unde sâmbătă au mutat către etajul doi. L-am întrebat și de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă, care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, care pot prelua niște pacienți, dacă ei se agravează."

În plus, Nelu Tătaru a mai precizat că sunt în desfășurare două anchete privind incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, în urma căruia 10 pacienți au decedat și câteva cadre medicale au fost rănite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 • 25 de persoane, evacuate în urma unui incendiu ( 15 Aprilie 2021 )

  Incendiu la un bloc din municipiul Giurgiu! Flăcările au cuprins acoperișul imobilului de patru etaje. Este vorba despre un bloc cu o singură scară locuită, a doua fiind în construcție.

 • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

  Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2