Date companie
 
 
 
 

Ludovic Orban anunță crearea a 200 de paturi noi pentru pacienții COVID

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incendiu, Nelu Tătaru
 

Ludovic Orban susține că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost o declarație făcută într-un moment dificil!

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Într-un moment dificil a făcut o declarație. Întotdeauna există responsabili, există vinovați individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere, acum, în schimb, treaba noastră este să rezolvăm toate problemele."

Reacția premierului vine după ce sâmbătă seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și neimplicare, toți românii sunt vinovați, pentru că au acceptat timp de 30 de ani să trăiască într-o astfel de situație medicală. În plus, Ludovic Orban a mai anunțat și că numărul paturilor din spitale destinate bolnavilor de Covid-19 va crește cu 200 în această săptămână.

LUDOVIC ORBAN, premierul României
"Am discutat, în detaliu, pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile, de asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar și care să deservească secțiile de terapie intensivă și în urma acestei analize, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale suport COVID."

Totodată, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la Spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate 11 paturi de terapie intensivă.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății
"Chiar dimineață am discutat cu managerul de la Spitalul din Piatra Neamț. Astăzi operaționalizează Terapia Intensivă de la etajul trei, de unde sâmbătă au mutat către etajul doi. L-am întrebat și de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă, care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, care pot prelua niște pacienți, dacă ei se agravează."

În plus, Nelu Tătaru a mai precizat că sunt în desfășurare două anchete privind incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, în urma căruia 10 pacienți au decedat și câteva cadre medicale au fost rănite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Cronica tragediei de la A.T.I. Piatra Neamț ( 15 Noiembrie 2020 )

  MONICA APOSTOL, reporter ”Incendiul ucigaș din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț a izbucnit sâmbătă seară. Apelul la serviciul unic de urgență 112 a venit cu puțin înainte de ora 19:00.

 • Anchetă în cazul incendiului de la secția A.T.I. din Piatra Neamț ( 15 Noiembrie 2020 )

  Anchetă de amploare, în cazul incendiului devastator de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț! O echipă formată din procurori de la Parchetul General, polițiști și specialiști în...

 • Patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum ( 11 Octombrie 2020 )

  Incendiu de proporții într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din Giurgiu! Flăcările au izbucnit la etajul al treilea. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacară deschisă în apartament. În interior nu se aflau persoane.

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2