Date companie
 
 
 
 

Luptele dintre oștile lui Iancu de Hunedoara și armatele otomane, transpuse într-un spectacol teatral, la Castelul Corvinilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, turisti, hunedoara, Castelul Corvinilor, Iancu, localnici, spectacol, actori, trupa, umbre, eroi
 

Turiștii și localnicii veniți, în acest week-end, la Castelul Corvinilor din Hunedoara au fost catapultați în atmosfera secolului al XV-lea. O trupă formată din actori consacrați și sute de figuranți au dat viață confruntărilor dintre oștile lui Iancu de Hunedoara și armatele otomane. Spectacolul a fost o premieră pentru România.

AMBIANȚĂ "Iancu se găsea la Kosovopolje, în Serbia, așteptând confruntarea cu Murad al II-lea, rivalul său de peste un deceniu."

Festivalul a avut parte de un final apoteotic, grație spectacolului intitulat "Umbre și eroi la Castelul Corvinilor".

AMBIANȚĂ "Nu crezi că ești cam tânăr să duci un astfel de război?"

MIHAI CHIRILĂ, asistent regie "Un tip de spectacol rar întâlnit în România. Locația este castelul Huniazilor, unde vom face un spectacol cu foarte mulți figuranți, cascadori, mulți cai."

Din distribuție au făcut parte nume mari ale scenei românești printre care Dan Condurache, Alin Panc, Eusebiu Ștefănescu sau Denis Ștefan.

EUSEBIU ȘTEFĂNESCU, actor "Parcă am dat o raită prin copilărie, atunci când ne luptam noi cu balaurii din basme, dar și între noi, cu iatagane fictive."

ALIN PANC, actor "Oamenii ar trebui să vină, pentru că iubesc locația asta, să o vadă. Dar și o poveste istorică. Și istorie reală, și poveste!"

Organizatorii și-au propus astfel să reînvie atmosfera de la mijlocul veacului al XV-lea, atunci când Iancu de Hunedoara se afla la apogeul puterii sale politice și militare.

VIOREL ARION, primar Hunedoara "Cred că hunedorenii chiar aveau nevoie de o astfel de promovare și felicit organizatorii pentru această idee."

Intrarea la spectacol a fost liberă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 20 Februarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune va intra în casele dumneavoastră, cu una o ediție de excepție a primului sezon. Distracția, muzica de calitate...

 • Siguranță, sport, distracție și relaxare, în stațiunea Stâna de Vale ( 7 Februarie 2021 )

  Dacă în alte stațiuni accidentele pe pârtie se țin lanț, la Stâna de Vale, în județul Bihor, nu a fost înregistrat niciun incident. Stratul gros de zăpadă, temperaturile potrivite pentru această perioadă a anului...

 • Magia zăpezii, la Stâna de Vale ( 1 Februarie 2021 )

  Aventuri, distracții și multă voie bună, în țara zăpezii, la Stâna de Vale din județul Bihor! Stratul consistent de zăpadă, pârtiile pregătite pentru schi și pentru săniuș, posibilitățile de mișcare în aer liber din Happy Land Adventure Park...

 • Pe pârtiile din Stâna de Vale, condiții sigure pentru turiști ( 24 Ianuarie 2021 )

  Dacă pe pârtiile din alte stațiuni se înregistrează accidente, iar unii turiști ajung la spital cu traumatisme și fracturi, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor nu există niciun incident de acest gen.

 • Stâna de Vale, perla Apusenilor ( 9 Ianuarie 2021 )

  Strat consistent de zăpadă, aer curat de munte, peisaj de basm, trasee turistice, multe posibilități de practicare a sporturilor de iarnă și de mișcare în aer liber, precum și de tratament! Toate, le găsiți la pachet, în stațiunea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2