Date companie
 
 
 
 

M.A.E. a lansat o atenționare la adresa turiștilor români aflați în Bulgaria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, bulgaria
 

Turiștii românii care aleg ca destinație Bulgaria și efectuează călătoria la bordul autoturismelor personale sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la înmulțirea furturilor de mașini din parcările hotelurilor. Mulți dintre cei care și-au petrecut concediul pe litoralul bulgăresc al Mării Negre au rămas pietoni, iar cazurile de furt nu și-au găsit încă rezolvarea. Reprezentanții M.A.E. le recomandă celor care se aventurează într-o astfel de călătorie să încheie asigurări antifurt. Mariana Nițu a rămas fără mașină după ce și-a parcat-o la hotelul bulgăresc în care era cazată.

prin telefon: MARIANA NIȚU, victimă: "Ne-a fost furată mașina. Am plecat cu 4 mașini și ne-am întors cu 3! (...) Când am ajuns la hotel, era paznicul la intrare în parcare. Ne-a indicat locul, am parcat. (...) În dimineața în care am vrut să plecăm cu mașina, am constatat că mașina nu mai este! (...) Am încercat să stăm de vorbă cu managerul hotelului. Unul din ei era român! A făcut mare scandal. Românii erau nemulțumiți, se mai furaseră din camere mai multe obiecte! (...) Au fost imagini în care l-a rănit practic cu un coș de gunoi. (...) Sperăm să găsim mașina, am făcut sesizare la poliție, am fost și la Varna, am stat 2 zile, dar până în momentul de față nu avem niciun răspuns! (...) Am luat legătura cu autoritățile române, am vorbit la ambasadă, au spus să facem sesizare și rămâne în cercetare!"

Turiștii sunt invitați, de asemenea, să consulte rubrica Sfaturi de Călătorie de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de plecare. Proprietarii mașinilor trebuie să se asigure că acestea sunt încuiate și au sistemul de alarmă activat. Mai mult, nu trebuie să-și lase documentele și valorile personale, cum ar fi biletele de călătorie, banii sau cărțile de credit la vedere sau în autoturisme.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pârtiile din Stâna de Vale sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă ( 8 Ianuarie 2020 )

  Pârtiile de la Stâna de Vale sunt în continuare pline cu turiști. Aceștia se bucură din plin de iarnă și vor să își petreacă timpul în aer liber, în natură. Iar cel mai important lucru, zăpada e numai bună pentru schiat.

 • Stâna de Vale: pârtiile de schi, săniuș și tubing, asaltate de turiști ( 5 Ianuarie 2020 )

  Start la schi, la Stâna de Vale! Sute de turiști din toate zonele țării, dar și de peste hotare, au ales să-și petreacă ultimele zile libere din vacanța prilejuită de sărbători în renumita stațiune montană din Munții Apuseni. Peisajele desprinse parcă dintr-un basm, calitatea înaltă a serviciilor și varietatea sporturilor care se pot practica aici, sunt doar câteva dintre motivele pentru care mii de persoane aleg, anual, să-și petreacă vacanțele la Stâna de Vale.

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Un fost ministru al Turismului cere demisia șefei A.N.M. ( 15 Iulie 2019 )

  Un fost ministru al Turismului cere demisia directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. La ora actuală deputat Pro România, Mircea Titus Dobre susține că șefa ANM a indus în eroare populația, atunci când a avertizat...

 • Distracție din plin, la Stâna de Vale ( 7 Iulie 2019 )

  Cei care vor să-și petreacă vacanțele departe de canicula și aglomerația din orașe, sunt așteptați în frumoasa stațiune bihoreană din inima Munților Apuseni. Aceasta le pune la dispoziție, turiștilor, numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. Cei care vor să se bucure și să exploreze peisajul care îți taie răsuflarea, au la dispoziție biciclete de închiriat sau trasee montane organizate.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2