Date companie
 
 
 
 

M.A.E. a lansat o atenționare la adresa turiștilor români aflați în Bulgaria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, bulgaria
 

Turiștii românii care aleg ca destinație Bulgaria și efectuează călătoria la bordul autoturismelor personale sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la înmulțirea furturilor de mașini din parcările hotelurilor. Mulți dintre cei care și-au petrecut concediul pe litoralul bulgăresc al Mării Negre au rămas pietoni, iar cazurile de furt nu și-au găsit încă rezolvarea. Reprezentanții M.A.E. le recomandă celor care se aventurează într-o astfel de călătorie să încheie asigurări antifurt. Mariana Nițu a rămas fără mașină după ce și-a parcat-o la hotelul bulgăresc în care era cazată.

prin telefon: MARIANA NIȚU, victimă: "Ne-a fost furată mașina. Am plecat cu 4 mașini și ne-am întors cu 3! (...) Când am ajuns la hotel, era paznicul la intrare în parcare. Ne-a indicat locul, am parcat. (...) În dimineața în care am vrut să plecăm cu mașina, am constatat că mașina nu mai este! (...) Am încercat să stăm de vorbă cu managerul hotelului. Unul din ei era român! A făcut mare scandal. Românii erau nemulțumiți, se mai furaseră din camere mai multe obiecte! (...) Au fost imagini în care l-a rănit practic cu un coș de gunoi. (...) Sperăm să găsim mașina, am făcut sesizare la poliție, am fost și la Varna, am stat 2 zile, dar până în momentul de față nu avem niciun răspuns! (...) Am luat legătura cu autoritățile române, am vorbit la ambasadă, au spus să facem sesizare și rămâne în cercetare!"

Turiștii sunt invitați, de asemenea, să consulte rubrica Sfaturi de Călătorie de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de plecare. Proprietarii mașinilor trebuie să se asigure că acestea sunt încuiate și au sistemul de alarmă activat. Mai mult, nu trebuie să-și lase documentele și valorile personale, cum ar fi biletele de călătorie, banii sau cărțile de credit la vedere sau în autoturisme.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2