Date companie
 
 
 
 

M.A.I. nu instalează camere video la referendum. Ponta îl face laș și mincinos pe Băsescu și îi scrie lui Barroso

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, PDL, ponta, video, camere, referendum, MAI, barroso, rus
 

Camerele de supraveghere vor lipsi din secțiile de vot la referendumul de duminică! Este anunțul ministerului de Interne, după ce democrat-liberalii solicitaseră amplasarea camerelor video, pentru a se evita orice fraudă. Oficialii din M.A.I. au adăugat că nu vor permite turismul electoral, după scandalurile de la alegerile din alți ani. Astfel, toate firmele de transport vor fi verificate pe 29 iulie.

IOAN RUS, ministrul Administrației și Internelor "Toate miscarile de microbuze si autobuze vor fi monitorizate si sunt deasemenea monitorizate toate firmele detinatoare de mijloace de transport de timp microbuz-autobuz. Pentru tot ce misca pe acest mijloc de transport trebuie sa existe contracte."

Măsurile sunt luate și în contextul în care cetățenii vor putea să voteze chiar dacă sunt în vacanță pe litoral sau la munte.

IOAN RUS, ministrul Administrației și Internelor "Sunt organizate un numar de 18.548 de secții de votare, dintre care 18.242 de secții în țarã. Fiind într-o perioadã în care sunt multe concendii, am organizat secții de vot suplimentare. Astfel, dacã ești la mare sã poți sã votezi și acolo."

Programul de votare a fost prelungit cu patru ore față de referendumurile anterioare. Astfel, românii pot veni la urne de la ora 7 până la 23, după ce magistrații Curții Constituționale au decis că această prelungire este legală.

IOAN RUS, ministrul Administrației și Internelor "Acest referendum va fi organizat ca la carte, fãrã fraude permise vreunei tabere."

PDL a anunțat că va boicota referendumul, în timp ce președintele suspendat, Traian Băsescu, a precizat că va merge duminică la vot. Decizia PDL a provocat o reacție dură din partea premierului Victor Ponta. El l-a calificat pe Traian Băsescu drept laș și mincinos și a anunțat că îi va informa pe liderii europeni că au fost "inselati si escrocati" de catre Basescu si PDL.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Am adresat astazi o scrisoare presedintele CE informandu-l despre referendum. Noi respectam toate deciziile CCR, si cele refereritoare la cvorum si program. Din pacate cei care nu le respecta sunt exact cei care strigau ca e lovitura de stat. Eu cred ca cei care i-au inselat pe romani in 2008 si 2009 i-au inselat si pe cei de la Bruxelles."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2