Date companie
 
 
 
 

Mafia vizelor pentru moldoveni, destructurată la Vaslui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaslui, primaria, procurori, moldoveni, intermediari, mafia, vize
 

Mafia vizelor pentru moldoveni, demascată de procurorii din Vaslui! Zeci de funcționari de la Evidența Populației din cadrul primăriei orașului, dar și cetățeni moldoveni au fost ridicați de mascați și duși la audieri. Angajații publici ajutau, contra cost, persoane din Republica Moldova să obțină cât mai repede cărți de identitate românești.

AMBIANȚĂ  ”- De ce v-a luat poliția? Probleme cu actele? - Nu, nu. - Le-ați falsificat cumva?”

AMBIANȚĂ  ”- Ați falsificat acte? - O anchetã.”

între 150 și 200 de euro. Atât plăteau intermediarilor cetățenii din Republica Moldova pentru a obține cartea de identitate în doar trei zile și nu până la 30, așa cum prevede legea. Afacerea a funcționat ani de zile, iar la o singurã adresã figurau cu vizã de flotant zeci de cetãțeni moldoveni.

ALICE RUJA, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui ”Cãrțile de identitate erau emise într-un interval foarte scurt, pânã în trei zile. Cam din 2011 se face anchetă ca sã se poatã descoperi aceastã rețea.”

Patru angajați de la Evidența Populației din Vaslui au fost puși sub acuzația de luare de mită, iar 38 de cetățeni din Republica Moldova sunt cercetați pentru dare de mită. Printre cei reținuți se numără și administratorul unei firme din Vaslui, considerat de anchetatori liderul rețelei de intermediere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2