Date companie
 
 
 
 

Maghiarii fac presiuni la Senat pentru predarea istoriei și geografiei în limba maternă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scrisori, senat, etnici maghiari, presiuni
 

Membrii Comisiei de Învățământ din Senat sunt asaltați cu scrisori de etnicii maghiari din Transilvania, care fac presiuni pentru ca istoria și geografia să fie predate în limba maternă. Noua Lege a Educației elimină obligativitatea predării celor două discipline în limbile minorităților naționale.

AMBIANTÃ: (scrisoril sunt aruncate în cutia postalã)

Scrisorile sunt semnate de părinți și pedagogi maghiari, dar și de organizații nonguvernamentale și de politicieni UDMR.

ATTILA KORODI, deputat UDMR: "Copiii actuali au avut aceastã experientã: au fost fortati sã învete în limba românã si s-a ajuns la situatia în care nu au înteles si nu au iubit o materie pentru cã a fost impusã."

Liderii UDMR spun, însă, că nu vor accepta ca istoria și geografia să nu fie predate și în limba minorităților naționale.

HUNOR KELEMEN, președinte UDMR: "Nu avem intenþia de a modifica legea care a fost adoptată prin asumare."

Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul de lege care elimină obligativitatea predării istoriei și geografiei în limbile minorităților naționale. Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, care are ultimul cuvânt de spus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2