Date companie
 
 
 
 

Mai multe școli dintr-o localitate din Harghita, închise din cauza frigului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, scoli, frig, inchise
 

Trei școli din Harghita au fost închise, din cauza frigului. Elevii din Bălan au fost trimiși acasă, pentru că temperatura în sălile de curs nu a depășit cinci grade Celsius. Furnizorul de gaz a oprit căldura, întrucât unitățile de învățământ au acumulat datorii de peste 300 de mii de lei.

prof. ORBAN LORAND, Școala Generală nr. 1 Bălan "Foarte multi copii s-au îmbolnãvit. Aveam o situatie în scoalã, când ne uitam cã copii sunt mai putini, nu rezistã se îmbolnãvesc.

Pentru că elevii tremurau de frig în bănci, părinții au decis că e mai bine ca școlarii să stea acasă.

prof. HADA JANOS, director, Școala Generală nr. 1 Bălan "S-ar putea dacã gãsim vreo modalitate sã încãlzim, s-ar putea sã repornim procesul educativ. În momentul în care va fi achitatã datoria cãtre furnizorul de gaz, avem promisiunea cã vom fi recuplati."

Nici măcar primarul orașului nu știe cât va dura această situație. Edilul spune că furnizorul de gaz se menține ferm pe poziție și nu va da drumul la căldură până nu se achită datoria.

MIHAI MERES, primar Bălan "Am înteles cã pânã nu se achitã datoria, nu discutã nimic. Sunt sigur cã, pânã la mijlocul lui decembrie, nu se va face nimic. Eu cred cã anul acesta este un an paralizat pentru scoli."

În școlile din Bălan care au fost închise învață aproximativ 1.300 de elevi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2