Date companie
 
 
 
 

Mai mulți copii dintr-o grădiniță clujeanã au fost duși la o piesă de teatru nepotrivită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plangeri, elevi, teatru
 

Ai grijă ce vede pe scenă copilul tău! O mămică din Cluj-Napoca acuză cadrele didactice de la o grădiniță că au dus copiii la o piesă de teatru total nepotrivită pentru vârsta lor. Este vorba despre adaptarea după basmul teatral "Dragostea celor trei portocale", a dramaturgului italian Carlo Gozzi. Femeia spune că în piesă apar diavoli și vrăjitoare care vorbesc despre moarte și duhuri rele. Mai mult, mămica susține că micuții au ieșit din sală înspãimântați.

ANA MARIA BENȚIANU, părinte: "Prezintă vrãjitoare, prezintă pe dracul care vine sã facã rãu, prezintã pe prinț la care i se ia sânge din gură. Prezintă vrãjitoare care spun vã omor pe toți."

Reprezentanții teatrului recunosc faptul că piesa nu este recomandată copiilor sub șase ani, dar spun că vina nu le aparține lor, ci cadrelor didactice. Iar criticii de teatru sunt de părere că reacția părinților este exagerată.

CLAUDIU GROZA, critic de teatru: "Ca să fac un comentariu un pic răutăcios, zic cã de fapt e grija unui pãrinte mult prea sensibil, pentru cã eu sunt convins că acei copii și pe telefoanele lor mobile și pe televizor vãd chestii mult mai traumatizante."

Conducerea Inspectoratului Școlar s-a autosesizat în acest caz.

prin telefon: VALENTIN CUIBUS, inspector general ISJ Cluj: "În momentul ăsta nu am vãzut piesa respectivã, dar în urma informațiilor care le-am primit de la dumneavoastrã vom analiza și dupã ce vom vedea despre ce este vorba vom putea să vă dăm un rãspuns."

Piesa "Dragostea celor trei portocale" face parte dintr-un proiect derulat la nivel național de ministerul Educației.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2