Membrii unei grupări suspectate de cămătărie și șantaj au fost reținuți de ofițerii DIICOT din Constanța. Oamenii legii îi anchetează, printre alții, pe un fost colonel de Jandarmerie și un fost lider politic. După 10 percheziții la firmele și domiciliile suspecților, polițiștii au adus la audieri 11 persoane. Fostul ofițer Nicolae Aldea deținea o societate de creditare nebancară, prin care ar fi produs un prejudiciu de două milioane de euro unui număr de 50 de persoane.
AMBIANȚĂ (când coboară aia din dubă și strigă presa la ei dacă sunt vinovați)
Anchetată este și fosta șefă a PP-DD Constanța, Mariana Ciuculeacă. La fel ca în cazul lui Aldea, ea este suspectată că dădea credite prin societatea de management financiar. Când dobânzile cresteau si creditorii nu mai puteau sã plătească, cei doi angajau recuperatori care îi sechestrau si îi băteau pe clienți, până când obtineau casele acestora. Suspecții dețin 14 imobile, peste o sută terenuri si un hotel.
MARIANA CIUCULEACA, fost presedinte al PP-DD Constanta: "-Nu m-au acuzat în nici un fel. Eu sunt mandatar, am venit să predau niste acte. -Domnul Aldea este acuzat în vreun fel? -Nu stiu! (...) -Cum ați defini relația dumneavoastra cu dumnealui? -O relatie de colaborare. (....) -Vã simțiți vinovatã în vreun fel? -Nu sunt vinovatã."
BOGDAN MANOLESCU, purtãtor de cuvânt IPJ Constanta: "Cercetãrile sunt continuate de politistii de combatere a criminalitãþii organizate sub aspectul comiterii infracþiunilor de constituire sau aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscalã, spãlare de bani, santaj si lipsire de libertate."
Nicolae Aldea, Mariana Ciuculeacă si alti doi suspecti au fost reținuti pentru 24 de ore
Polițiștii din Bistrița-Năsăud și Cluj au descins la locuințele a trei bărbați din Dej, cercetați în două dosare penale. Dosarul vizează comiterea infracțiunilor de șantaj, înșelăciune și acces ilegal la un sistem informatic.
Dosar amplu de trafic de minori, pornografie infantilă și viol, instrumentat de procurorii DIICOT și polițiști Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Caraș–Severin. Anchetatorii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane...
Grup infracțional organizat, destructurat. Mai multe persoane practicau camăta și șantajul. Oamenii legii au făcut mai multe percheziții, în județele Olt, Teleorman și în municipiul București.
Droguri disimulate în hrană pentru câini! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT, au documentat activitatea infracțională a două persoane, una de 32 de ani, cealaltă...
Noi date privind obiectivele din România pe care le luase la țintă, la ordinul Rusiei, un columbian reținut de DIICOT. Bărbatul, de 34 de ani, s-ar fi deplasat pe teritoriul României cu intenția de a comite acte de diversiune, prin distrugere, degradare sau aducere în stare de neîntrebuințare, prin explozii, incendii sau în alt mod, a unor instalații industriale, construcții ori alte bunuri, de natură să pună în pericol securitatea națională.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019