Date companie
 
 
 
 

Mai mulți turiști au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, pe Transfăgărășan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, transfagarasan, iarna, zapada, masini, salvamontisti, echipate
 

O excursie pe Transfăgărășan s-a transformat într-o adevărată aventură, pentru un grup de turiști. Deși în majoritatea zonelor din țară temperaturile sunt tipice primei luni de toamnă, în Carpații Meridionali a nins, iar stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri. Planurile turiștilor au fost date peste cap, când au realizat că drumul s-a transformat într-un patinoar, iar ei nu aveau mașinile echipate pentru condiții de iarnă.

AMBIANȚĂ "Dă-i, nu o lăsa! Dă-i ușor pe accelerație, nu-i da tare."

Ca să nu înghețe, turiștii blocați în zăpadă au primit de la salvamontiști câte o cană cu ceai fierbinte. După patru ore de așteptare în frig, în zonă a ajuns și un utilaj de deszăpezire, adus de la Curtea de Argeș.

ALEXANDRU HOLBOȘAN, salvamontist, Argeș "A fost greu, foarte greu. Au fost foarte multe mașini blocate dar împreună cu jandarmii și cei care suntem aici, am pus umărul și am putut să-i ajutăm pe șoferii care erau nepregătiți."

Iarna a venit în toate zonele înalte de munte, iar lapovița și ninsorile, însoțite de rafalele de vânt, le-au provocat mari necazuri turiștilor. Salvamontișii îi avertizează pe cei care vor să meargă în excursii pe munte, să țină cont de prognoza meteo și să-și echipeze mașinile corespunzător.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2