Date companie
 
 
 
 

Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, familie, femei, violenta, domestica, necuvinte, voicescu
 

Scade criminalitatea stradală, dar se amplifică violența în familie! Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a dus la o scădere importantă a criminalității stradale în țara noastră. În schimb, se înregistrează din ce în ce mai multe acte de agresiuni în familie. Astfel, în luna martie s-au înregistrat cu 20% mai puține tâlhării și furturi. Mai puține mașini în trafic înseamnă, automat, și mai puține accidente, iar polițiștii au numărat cu 37% mai puține persoane rănite grav în evenimente rutiere. Din păcate, sunt din ce în ce mai multe apeluri ale femeilor care cer ajutor din cauza partenerilor violenți. Din totalul faptelor de agresiune domestică sesizate, peste jumătate reprezintă de loviri sau alte violențe.

prin telefon: Simona Voicescu, președinte, Asociația „Necuvinte” ”Era de așteptat să crească numărul infracțiunilor în familie. Au crescut peste tot în lume. La noi creșterea este chiar mică, dar este un fenomen absolut normal, atat timp cât noi avem un fenomen al violenței în familie destul de dezvoltat în România. În momentul în care o izolezi pe femeie la domiciliu alături de partenerul ei abuziv, era de așteptat ca faptele de loviri și alte violențe și de abuz în familie să crească.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Teama de a pleca de acasă provocată de amenzi, teama de a pleca de acasă pe motiv că nu au unde să se ducă, mai ales în contextul actual de impunere a distanțării sociale, le transformă pe femei în ținte sigure pentru partenerii agresivi. O femeie bătută, amenințată cu moartea, nu mai are unde fugi. Nu se poate refugia la mama, la bunica, la frate ori la vreo prietenă. Dată fiind situația, cu siguranță, victimele au nevoie de ajutor din partea autorităților.”

prin telefon: Simona Voicescu, președinte, Asociația „Necuvinte” ”Ținând cont că industria HoReCa este la momentul acesta închisă, așa cum alocăm hoteluri către personalul medical, cum alocăm hoteluri pentru persoanele care sunt în carantinată, trebuie neapărat, adică ar trebui neapărat ca în fiecare județ, măcar un hotel să fie temporar alocat cazării personalor victime ale violenței domestice.” 

În București, Primăria Capitalei a dispus amenajarea a 32 de garsoniere și a 4 apartamente cu câte două camere, însemnând o capacitate de 100 de locuri, pentru femeile victime ale bărbaților bătăuși. Astfel, toate persoanele pentru care izolarea la domiciliu reprezintă un pericol la adresa sănătății și vieții, indiferent că amenințarea vine din partea soțului, iubitului, fratelui sau părintelui, se pot adresa Directiei Generale de Asistență Socială a Municipiului București sau organizațiilor din domeniu.

”Este o situație foarte, foarte sensibilă pe care cineva trebuie să o ia în cosiderare și cineva, mai exact Guvernul. Adică, Guvernul trebuie neapărat să pună pe masă și problema violenței în familie și urgent, pentru că nu vrem să ajungem să avem femei ucise din această scăpare”. 


Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2