Date companie
 
 
 
 

Mai putine greseli gramaticale, in audiovizual

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : monitorizat, cna, greseli, gramaticale, radio, televiziune
 

Un nou raport de monitorizare privind calitatea limbii romane folosite in audiovizual a fost realizat de C.N.A., in colaborare cu Institutul de Lingvistica al Academiei Romane. In luna mai, Consiliul National al Audiovizualului a monitorizat sase posturi de radio si 12 de televiziune. Membrii C.N.A. au urmărit, sub aspect lingvistic, doar interventiile verbale si mesajele scrise pentru care isi asuma responsabilitatea redactorii si colaboratorii posturilor respective, nu si secventele verbale apartinand invitatilor in studio.

RASVAN POPESCU, presedinte, C.N.A. "A scazut semnificativ, zic eu, numarul de greseli la mai toate posturile, cu excepția OTV. Celelalte sunt sub 50 de greseli pe luna."

prof. univ. RODICA ZAFIU, Institutul de Lingvistica "Chiar daca sunt greseli care persista, cu care nu am putut lupta, au devenit automatisme. Un anumit tip de greseli se pare ca s-a redus. E ceva mai multa atentie la folosirea limbii romane."

DAN GRIGORE, membru C.N.A. "In primul rand, cred ca nu trebuie sa ne temem de greseli. A gresi e omeneste! In momentul in care cineva greseste, ar trebui sa se corecteze."

C.N.A. va continua colaborarea cu Institutul de Lingvistica al Academiei Romane, pentru realizarea altor monitorizari ale greselilor gramaticale in audiovizual.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Opriți Timpul”, mâine, pe Național TV ( 30 Mai 2020 )

  O nouă duminică, o nouă ediție cu momente de colecție a spectacolului de televiziune ”Opriți Timpul”, pe Național TV! Echipa emisiunii a pregătit pentru dumneavoastră un regal de muzică, dans și momente amuzante.

 • Spectacolul de televiziune ”Opriți Timpul”, în topul preferințelor telespectatorilor ( 11 Mai 2020 )

  Spectacolul de televiziune, „Opriți Timpul”, a fost și ieri în preferințele dumneavoastră! Emisiunea prezentată de îndrăgita cântăreață Corina Chiriac și carismaticul Adrian Enache a realizat, duminică, o medie de audiență...

 • Duminică, 3 mai, de la 13:00, ”Opriți Timpul”, la Național TV ( 2 Mai 2020 )

  "Gândește singur" este mesajul pe care producătorii celui mai nou, frumos și complet spectacol de televiziune din România vor să ni-l transmită începând de mâine, o dată cu difuzarea celei de-a șaptea ediții premieră a programului.

 • ”Opriți Timpul”, duminică, de la 12:30, la Național TV ( 17 Aprilie 2020 )

  În ziua de Paște, stăm acasă și ne uităm la o ediție marton, de patru ore, a spectacolului de televiziune „Opriți Timpul”, pe Național TV ! Alături de familia emisiunii, vor fi și cele mai iubite, talentate și amuzante...

 • ”Opriți Timpul”, de Paște, pe Național TV ( 16 Aprilie 2020 )

  Pentru Sfintele Paști, avem o ediție specială a emisiunii ”Opriți Timpul”, cu familii de artiști. O parte dintre cele mai frumoase, talentate și amuzante familii de artiști din România au ales să petreacă sărbătorile în familia Național TV.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2