Date companie
 
 
 
 

Mai puțini bani pentru ”Prima Casă”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, casa, fondul, prima, garantare, imobiliar
 

Mai puțini bani pentru "Prima Casă"! În 2018, statul alocă două miliarde de lei pentru împrumuturi, cu jumătate de miliard de lei mai puțin decât în anii precedenți, așa că doritorii trebuie să aibă dosarele bine pregătite. Directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Alexandru Petrescu, a declarat că fondurile alocate programului “Prima Casă” sunt în continuă scădere. Și asta deoarece programul și-a atins scopul, și anume deblocarea creditelor pentru sistemul imobiliar, iar acum există surse alternative de finanțare. Fondul Național de Garantare a creditelor pentru I.M.M.-uri se va reorienta în perioada următoare spre susținerea mediului de afaceri, a spus Alexandru Petrescu. El a ținut să sublinieze însă că garantarea achiziției de locuințe pentru populație va continua câțiva ani, chiar în condiții mai bune ca până acum.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Programul "Prima Casă" va demara în următoarele două săptămâni. Anul acesta, programul vine cu proceduri simplificate și cu dobânzi mai mici pentru cei care se gândesc să își construiască o casă, marja maximă de dobândă fiind redusă de la 2,5% la 2%."

Specialiștii avertizează însă că suma alocată anul acesta nu ajunge pentru toți cei care vor să cumpere casă prin credit garantat de stat. Pentru 2018 se preconizează că vor fi aprobate 20.000 de credite, cu 5.000 mai puține decât anul trecut. Potrivit directorului general al Fondului Național de Garantare, și în 2019 și 2020, programul "Prima Casă" va primi o alocare de câte două miliarde de lei, iar în anul 2021 va fi o alocare de 1,5 miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2