Date companie
 
 
 
 

Majestatea Sa, regele Mihai I, a acordat distincții, de Ziua Monarhiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, paleologu, palatul, regele, mihai, tariceanu, monarhiei, elisabeta, distinctii, hasotti
 

In 10 mai s-au implinit 131 de ani de la instaurarea monarhiei în România. Cu aceasta ocazie, mai multe personalități române și straine au primit distinctii din partea Casei Regale, in cadrul unei ceremonii, la Palatul Elisebeta. Directorul Operei Naționale București, Cătălin Ionescu-Arbore, senatorul Puiu Hașotti și deputatul Theodor Paleologu au primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. Pictorul Ștefan Câlția, ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiří Šitler, și ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual, au primit Crucea Casei Regale a României. De asemenea, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu și academicianul Cristian Hera au primit Decorația Regală “Nihil Sine Deo”. Distincțiile au fost înmânate de Regele Mihai, în timp ce Principesa Margareta și Principele Radu au asistat la eveniment.

AMBIANTA "Decoratia regala Nihil Sine Deo, domnului Calin Popescu Tariceanu pentru activitatea sa guvernamentala si politica."

AMBIANTA  "Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, domnului Theodor Paleologu. Pentru perseverenta si demnitatea cu care a sustinut public valoriele familiei mele."

AMBIANTA  "Regele Mihai I pentru loialitate, domnului Puiu Hasotti. Pentru sustinrea constanta de-a lungul anilor a valorilor si principiilor coroanei."

În 1866, la 10 mai, Carol I de Hohenzollern–Sigmaringen, al doilea fiu al Prințului Carol-Anton de Hohenzollern și al Josephinei, fiica Marelui Duce de Baden, a sosit la București, la solicitarea guvernului României. Astfel, România alegea monarhia constituțională, proclamându-l pe Carol I ca Domn și Prinț al Țării. Sub conducerea acestuia, România și-a câștigat în 1878 independența de stat, proclamându-se Regat la 26 martie 1881, iar Festivitățile de Încoronare au avut loc la 10 mai 1881.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Potop în comuna Mihai Viteazu. Vreme frumoasă în zilele următoare ( 27 Septembrie 2019 )

  A fost potop în județul Constanța! În localitatea Mihai Viteazu, a plouat, în patru ore, cât în toată luna septembrie. Viiturile formate în urma ruperii cerului au făcut prăpăd. Satul Sinoe a fost distrus aproape total.

 • Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București ( 22 Septembrie 2019 )

  Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele...

 • Osemintele Reginei Elena vor fi reînhumate, în necropola de la Curtea de Argeș ( 3 Septembrie 2019 )

  Rămășițele pământești ale reginei Elena, singura suverană a României înmormântată în afara țării, la cimitirul din Lausanne, vor fi repatriate. La 37 de ani de la decesul reginei Elena, principesa Margareta, Custodele Coroanei, a decis...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Ponta și Tăriceanu pun la cale o nouă alianță ( 7 August 2019 )

  O nouă alianță se prefigurează pe scena politică. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că a discutat cu președintele Pro România, Victor Ponta, încheierea unei alianțe politice și constituirea de grupuri...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2