Date companie
 
 
 
 

Majorarea accizelor scumpește carburanții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, scumpire, motorina, carburanti, benzina, accize
 

Benzină și motorină mai scumpe! Guvernul a decis să majoreze accizele la toate tipurile de carburanți, în două etape: de la 15 septembrie, cu 16 bani pe litru, și din 1 octombrie cu încă 16 bani pe litru. Ministrul Finanțelor a anunțat că măsura se produce în etape pentru a evita un șoc pe piață, șoc ce ar genera creșteri de preț și, automat, scăderi de consum, ce ar putea afecta bugetul de stat.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "După majorarea accizelor, șoferii vor plăti cu circa 45 de bani mai mult pentru un litru de benzină fără plumb sau de motorină. Potrivit ordonanței de urgență adoptată de Guvern, accizele vor crește cu 22% pentru benzină și cu 14% pentru motorină. În urma acestei măsuri, România devine statul est-european cu cea mai agresivă impozitare a carburanților."

Reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport amenință cu proteste la nivel național. Transportatorii sunt revoltați de măsura luată de Guvern, arătând că un plin de carburant la un camion de marfă va costa acum cu 450 de lei mai mult. Ei solicită Executivului să îmbunătățească sistemul de rambursare a TVA, astfel încât România să devină un centru de alimentare de carburant din zona Balcanilor. În felul acesta, România va deveni mai competitivă, iar statul român va ajunge sa colecteze mai mulți bani, nefiind necesară o majorare a accizei la carburanțim spun transportatorii. Și PNL critică decizia de majorare a accizelor la carburanți. Prim-vicepreședintele partidului, Raluca Turcan acuză ”haiducia” Guvernului ”Dragnea - Tudose - Tăriceanu”, apreciind că măsura luată de Executiv este menită să ascundă incompetența și lipsa de înțelegere a ceea ce trebuie făcut cu țara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2