Date companie
 
 
 
 

Majorarea alocațiilor pentru copii, respinsă! Subiectul- motiv de scandal în Senat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : senat, alocatie
 

Propunerea legislativă care prevedea majorarea alocațiilor de la 42 la 200 de lei a fost respinsă de Senat! Asta în condițiile în care un copil român primește o alocație de 35 de ori mai mică decât alocația medie a unui minor din statele Uniunii Europene, care beneficiază de 210 euro.

VIOREL GRIGORAȘ, senator PNL: "Invit pe colegii care vor vota împreună atunci când vor merge în această săptămână acasă și au copii să îndrăznească măcar să-și privească proprii copii, copiii vecinilor în ochi!"

Senatorii au respins propunerea din lipsa numărului necesar de voturi pentru adoptarea legilor cu caracter organic. Astfel, proiectul a întrunit 41 de voturi "pentru", 51 de voturi "împotrivă" și 9 "abțineri". Subiectul a fost motiv de ceartă în Parlament.

SEBASTIAN GRAPA, senator PNL: "Eu sunt extrem de nemultumit de punctul de vedere pentru care Guvernul a respins acest proiect de lege!"

prin telefon: DUMITRU PELICAN, senator PC: "Voi vota pentru majorarea alocațiilor, chiar dacă punctul de vedere al Guvernului este respingerea!"

TUDOR BARBU, senator PC: "Este vorba de o alocatie de 8 euro, într-o țară europeană, într-o Capitală europeană. (...) E vorba de un document rațional, pentru un parlament rațional și pentru milioane de copii a căror existență și nivel de trai depind în mod direct și de aceste sume!"

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentarii tuturor grupurilor, printre care și președintele Comisiei pentru Muncă, Liviu Pop. Inițiativa a fost respinsă și de Comisiile pentru Buget-Finanțe și Muncă ale Senatului. Decizia finală va aparține deputaților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2