Date companie
 
 
 
 

Majorarea TVA-ului a fost o balba guvernamentala, sustine Mugur Isarescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozitare, boc, tva, majorare, economia, isarescu, balba
 

Majorarea TVA fost o bâlbă a Guvernului care a împiedicat economia să iasă din recesiune. Cel putin asa a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Seful Bancii Nationale a Romaniei l-a mustrat pe primul ministru, Emil Boc, pentru decizia de anul trecut, care a atras după sine explozia prețurilor, afectând astfel toată populația.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator B.N.R. "Economia a încercat de două ori să iasă din recesiune, dar cu aceste bâlbe, domnule prim-ministru... creșterea TVA nu trebuia făcută prin taxarea întregii populații și crearea de inflație."

Potrivit șefului Băncii Centrale, impozitarea pensiilor cu 10% ar fi ajutat economia românească să depășească mult mai repede recesiunea.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator B.N.R. "Prima soluție propusă era mult mai bună. Ne ajuta să ieșim mult mai repede din recesiune. Dar între logica economică, financiară și cea politică este o mare diferență. Am văzut și eu un cât am fost la Guvern."

In ciuda criticilor guvernatorului Bancii Nationale, premierul Emil Boc sustine că politicile fiscal-bugetare ale Guvernului și cele monetare ale BNR au restabilit echilibrele macroeconomice și au făcut din România o țară atractivă pentru investiții. Primul-ministru a reafirmat hotărârea Guvernului său de a nu încetini ritmul reformelor și de a nu ceda populismului, chiar și în preajma unui an electoral, astfel încât ieșirea din criză să nu fie periclitată.

EMIL BOC, premierul Romaniei "România are stabilitate macroeconomică, are stabilitate politică, guvernamentală și are o stabilitate a Coaliției. Determinarea Guvernului României este foarte clară: niciun pas înapoi pe drumul reformelor începute, voință clară și fermă pentru accelerarea lor, eliminarea oricărui risc de populism."

Emil Boc a susținut că Executivul intenționează să promoveze în continuare o politică susținută de investiții.

EMIL BOC, premierul Romaniei "Un regim extrem de restrictiv al Eurostatului sau a altor mecanisme din UE aplicate României, în comparație cu ce s-a făcut până acum în UE ar putea încetini implementarea proiectelor de parteneriat public-privat. Spun asta pentru că România are un potențial mare de investiții în acest domeniu."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pensiile românilor vor crește, dar nu se știe cu cât ( 24 Mai 2020 )

  Premierul Ludovic Orban a dat asigurări la un post de televiziune că pensiile vor fi majorate anul acesta, atât cât permite economia. Prim-ministrul a explicat că majorarea pensiilor va depinde de starea economiei și de capacitatea statului de a putea plăti pensiile atât anul acesta, cât și în cei ce vor urma. 

 • PNL și-a stabilit prioritățile ( 3 Septembrie 2019 )

  PNL și-a stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară care va începe luna aceasta. Prioritară este depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului, pentru că, potrivit liderului PNL Ludovic Orban, ”orice lună în care guvernul...

 • Inflația este în creștere, se arată în raportul B.N.R. ( 17 Mai 2019 )

  Inflația în creștere alarmantă! Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, a prezentat, astăzi, raportul trimestrial privind inflația. Potrivit raportului, Banca Națională a majorat la 4,2% prognoza de inflație, pentru finalul acestui an, și estimează...

 • Guvernul a redus TVA la produsele bio și a reglementat contribuțiile la sănătate ( 14 Mai 2019 )

  Taxe mai mici pentru produsele sănătoase! Guvernul României anunță că va reduce TVA-ul de la 9% la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 • Proiect de lege pentru aducerea în țară a aurului românesc ( 28 Februarie 2019 )

  Liviu Dragnea își dorește ca rezervele de aur ale României din străinătate să fie aduse în țară. Liderul Partidului Social Democrat și senatorul Șerban Nicolae au depus un proiect la Parlament, care prevede ca Banca Națională...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2