Date companie
 
 
 
 

Majorari si recalculari cu surprize, in bugetul pe 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, 2012, consiliul, fiscal
 

Membrii Consiliului Fiscal s-au arătat nedumeriți de bugetul de stat pe 2012. Economiștii independenți nu înțeleg de ce avem un buget cu majorări salariale anunțate, dar nefinanțate sau de ce unii pensionari sunt mai egali decât ceilalți și primesc bani în plus. De exemplu, pensiile speciale au crescut în medie cu 30% după recalculare, deși Ministerul Muncii estima că vor scădea.

IONUȚ DUMITRU, președintele Consiliului Fiscal "După recalculare, impactul este de circa 900 de milioane de lei în plus, iar pensia medie crește cu 30 la sută.Noi nu avem nicio explicație pentru această creștere, deși inițial se calculau economii la nivelul bugetului."

Guvernanții au anunțat că salariile și pensiile ar putea crește de la mijlocul anului făra să prevadă, însă niciun leu pentru majorări. Lipsa unei decizii clare s-ar putea lăsa cu încălcarea legislației.

IONUȚ DUMITRU, președintele Consiliului Fiscal "Consiliul Fiscal a atras atenția că se încalcă o serie de prevederi ale legii responsabilității fiscale. În primul rând, discutăm de o limită de cheltuieli de personal care nu poate fi crescută în timpul anului."

Singurele creșteri de venituri îi vizează pe pensionarii speciali, cei din armată, interne și serviciile de informații. Aceste majorari, discriminatorii față de ceilalți pensionari și bugetari, sunt inexplicabile.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2