Date companie
 
 
 
 

Manifestări în Capitală, de Ziua Poliției Române

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, piata, manifestari, romane, universitatii, politiei
 

Manifestări în Capitală de Ziua Poliției Române! Cu ocazia împlinirii a 192 de ani de de la înființarea Poliției, Piața Universității a fost ocupată de oamenii legii. Nu pentru pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și nici pentru urmărirea infractorilor, ci pentru a le destănui cetățenilor din secretele profesiei de polițist.

FLORIN HULEA, purtător de cuvânt, Poliția Română "Am venit aici cu toate structurile pe care le avem, de la prevenire, până la intervenție. Direcția Rutieră cu motocicletele și autovehiculele pe care le folosește mai ales pe autostrăzi, vorbim de mașini puternice, pentru a demonstra că brațul legii nu este doar lung este și foarte rapid."

Pe lângă autospeciale și motocicletele, în Piața Universității au fost expuse mașini de epocă, folosite de Poliția Română de-a lungul timpului.

VIOREL BURCEA, restaurator "Din perioada interbelică, începem cu o mașină din 1938, cu un opel, după care urmează o altă etapă, anii `50, cu mașina militară care e emblematică pentru miliție. O puteți întâlni în filmele cu BD și încheiem cu mașina de miliție, pe care cu toții o cunoașteți din filmele mai noi."

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Bucureștenii prezenți în Piața Universității au putut vedea standuri cu tehnică de ultima generație folosită în activitatea de poliție, dar și o expoziție de arme și costume ale Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiunii Speciale. Iar echipe mixte, formate din polițișt și câine, au realizat demonstrații de patrulare și de prindere a infractorilor."

Atracția zilei a fost „roboțelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a bombelor și de dezamorsare. Polițiștii criminaliști le-au arătat cetățenilor și laboratorul mobil de ultimă generație, folosit în scopul cercetării la locul comiterii unei infracțiuni. Din 2002, Ziua Poliției se sărbătorește la 25 martie, de Buna Vestire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua Bunătății Spontane ( 17 Februarie 2020 )

  Ziua Bunătății Spontane, marcată în fiecare an pe 17 februarie! Este ziua în care oamenii sunt îndemnați să facă fapte bune fără să aștepte ceva la schimb. Ziua Bunătății Spontane a debutat în Noua Zeelandă...

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • Bărbatul care și-a ucis soția, în spitalul din Piatra Neamț, suspectat că a premeditat crima ( 11 Ianuarie 2020 )

  Bărbatul care și-a ucis, vineri, soția, director de îngrijiri medicale la Spitalul din Piatra Neamț, nu a putut fi audiat, din cauza stării psihice precare, după ce a conștientizat fapta comisă. Procurorii iau, însă, în calcul premeditarea...

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • Gelu Voican-Voiculescu, huiduit și lovit de manifestanții din Piața Universității ( 21 Decembrie 2019 )

  Zi nefastă pentru Gelu Voican Voiculescu! După anularea concertului "30 de ani de Libertate", organizat de Institutul Revoluției Române, Gelu Voican-Voiculescu a fost huiduit și lovit în Piața Universității din Capitală.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2