Date companie
 
 
 
 

Marcajele montane pe traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor, refăcute de voluntari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, munte, asigurari, gura, Voluntari, indicatoare, companie, poiana, marcaje, diham, izvoarelor
 

AMBIANȚĂ "Motiv pentru care unde este colegul vostru cu verde sau la următorul copac va trebui să facem încă un marcaj!"

Înarmați cu pensule, cutii de vopseluri, perii, mănuși de unică folosință și cu o dorință nebună de a schimba lucrurile în bine, 50 de voluntari, sprijniți de o companie de asigurări, au mers, ieri, pe munte pentru a reface indicatoarele montane. Beniamin este unul dintre ei. Alături de ceilalți voluntari a vopsit marcajele și a înlocuit săgețile indicatoare deteriorate, după ce, în urmă cu o lună, s-a pierdut pe munte, din cauza lipsei marcajelor montane.

VOX "De curând, am fost pe un traseu montan și m-am pierdut și am zis că e bine să vin să îi ajut pe ceilalți, să nu se piardă ca mine!"

Ca el, au fost și alți voluntari care au lăsat munca din birouri pentru o zi, în schimbul unei experiențe de neuitat.

VOX "Refacem aceste marcaje pentru că nu mai sunt vizibile, din cauza timpului și a calamităților naturale. Am înțeles că la 5-6 ani se refac și suntem bucuroși că participăm și noi."

VOX "Nu este foarte greu, cei-i drept. Dar la început, până ne obișnuim, este mai greu."

Traseul remarcat a fost Gura Diham - Poiana Izvoarelor, din județul Prahova.

DIANA ȚÂMPU, membru fondator, Asociația Turistică pentru Natură Oxigen "Noi împrospătăm marcajele, adică le revopsim, iar, în anumite locuri, unde copacii au fost tăiați sau dărâmați de furtună, punem pe alți copaci noi marcaje. Este o treabă grea, nu e ușor. Este uneori greu să urci la munte cu mâinile în buzunar, dar cu vopsea și perii în spate."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Marcajele montane trebuie să fie amplasate la nivelul ochilor. Ele trebuie să fie vizibile de la o distanță cât mai mare, iar culorile utilizate pentru acestea sunt cele ale Tricolorului- roșu, galben și albastru."

Proiectul este unul mai amplu. De la începutul lunii iulie și până în prezent, voluntarii au îndepărtat arborii căzuți pe traseul Bușteni-Pichetul Roșu, au reabilitat Cabana Mălăiești, iar la vârful Omu vor să reamenajeze zona turistică.

MIHAI TECĂU, președinte, Directorat Omniasig Vienna Insurance Group "Astăzi, marcăm un traseu. Împreună cu colegii, ne simțim bine. Facem un lucru bun pentru societate, pentru oameni. Asigurăm acest traseu și cred că vor beneficia cei care vor merge în drumeție. E un drum și o ieșire foarte spectaculoasă."

Traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor este deschis pentru turiști tot anul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Turist britanic, găsit spânzurat în pădure, aproape de Bușteni ( 18 Mai 2021 )

  Un turist britanic dat dispărut de familie a fost găsit spânzurat în pădure, în zona dintre Bușteni și Poiana Țapului. Salvamontiștii au intervenit în noaptea de luni spre marți, în căutarea unui cetățean...

 • Anchetă la centrul de plasament din Voluntari, în cazul copilului bătut de paznic ( 6 Ianuarie 2021 )

  Anchetă la centrul de plasament din Voluntari, județul Ilfov, în cazul copilului bătut de un paznic pe motiv că sărea pe o saltea. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

 • Val de accidente, pe pârtiile din stațiunile prahovene ( 27 Decembrie 2020 )

  Val de accidente, pe pârtiile de schi ori săniuș! Mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns să petreacă sărbătorile sub supravegherea medicilor, după ce au suferit traumatisme și chiar fracturi, pe pârtiile...

 • Un copilaș a luat foc de la grătarul aprins de părinți ( 3 Octombrie 2020 )

  Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2