Date companie
 
 
 
 

Marian Vanghelie a infiintat Consiliul de Onoare Bucuresti-Diaspora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, vanghelie, consiliul, onoare, diaspora
 

Reprezentanții comunităților de români de pretutindeni s-au adunat zilele acestea la București, pentru a lua parte la înființarea Consiliului de Onoare București-Diaspora. Membrii Consiliului sunt lideri ai comunităților românești din strainatate precum și personalități ale vieții cultural-artistice din țară și din Diaspora. Forul, care are caracter consultativ, propune idei și proiecte menite să dezvolte o legătură între românii din țară și cei aflați în afara granițelor.

LIVIU HOPARTEAN, roman stabilit in Belgia "Este bine să ne întâlnim de multe ori, nu numai să ne distrăm, dar să și facem lucruri. Este mai greu și poate că acest consiliu este un prim pas spre ceva concret "

IOAN GOJDA, roman stabilit in Austria "Am găsit oameni într-adevăr cu sufletul deschis pentru românii de pretutindeni și pentru a-i sprijini oarecum într-un fel sau altul."

IONELA FLOOD, roman stabilit in Anglia "Românii care trăiesc în Diaspora au o șansa de a experimenta un mod de lucru modern prin care comunitatea locală se poate implica efectiv în proiectele noastre."

ROMEO SALENO, roman stabilit in Italia "Se urmărește bineînțeles ca toți românii să fie mai uniți decât până acum, să aibă relații mai strânse, călduroase, să nu uite de unde au plecat. "

Consiliului de Onoare București-Diaspora a fost constituit la initiațiva primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

MARIAN VANGHELIE, primar, Sector 5 "Liderii adevărați se ocupă de problemele grele. De problemele ușoare, se ocupă toată lumea și fiecare încearcă să păcălească. Este o problemă foarte grea, dar cred că, prin consecvență și prin comunicare, deja vreau să încep vizite în străinătate, la colegii care m-au invitat."

Constituirea Consiliului de Onoare București-Diaspora vine dupa ce, in luna august, reprezentantii comunitatilor romanesti din strainatate s-au reunit la festivalul Callatis, organizat la Roma.

LAVINIA SANDRU, presedinte PIN "Acest festival trebuia să se încheie și cu o concluzie trasă de participanții de la simpozionul de la Roma "HAI ACASĂ", simpozionul românilor de pretutindeni"

Participanții la infiintarea Consiliului de Onoare București-Diaspora au căzut de acord ca, la sfârșitul fiecărui an, să fie organizată, in capitala Romaniei, o "Gală a premiilor de excelență București-Diaspora".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2