Date companie
 
 
 
 

Marș al motocicliștilor, la Cluj-Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, mars, motociclisti, accidente
 

Marș al motocicliștilor, la Cluj! Peste 150 de motocicliști clujeni au participat la un marș, pe strãzile orașului, pentru a le atrage atenția șoferilor asupra faptului cã sunt și ei în trafic. Acțiunea vine la câteva zile dupã ce un tânãr motociclist a fost accidentat mortal de un autoturism, în localitatea Țopa Micã.

LORANT ERSEK, organizator "Sã tragem un semnal de alarmã, în urma multor accidente petrecute în județul Cluj, în care un coleg al nostru a decedat. Vrem sã sesizãm șoferii sã aibã mai multã grijã, sã ne vadã în oglinzi când schimbã direcția de mers."

Unii dintre participanții la marșul motocicliștilor au fost implicați în accidente, unele recente.

NICU FLAVIUS, motociclist "Am vãzut la o linie dublã continuã taximetrul staționând. Am zis cã s-a oprit sã-mi dea prioritate, dar l-am vãzut la 10 metri în fațã și nu am mai avut ce sã fac."

Pe 1 iunie, un alt motociclist a fost accidentat grav, în coliziunea cu un autoturism.

LUCIAN RUS, motociclist "Mi-a tãiat calea, a vrut sã facã o româneascã, pe linie dublã continuã. S-a panicat, s-a uitat la mine, a oprit mașina. Nu-mi pot aduce aminte nu știu câte. M-am trezit luni, de sâmbãta."

Accidentele în care sunt implicați motociliști sunt considerate de gravitate sporită, față de cele auto, din cauza expunerii la traume a conducatorului de pe motor. Unele evenimente rutiere în care sunt implicați motocicliști sunt provocate de automobiliști care nu țin cont de acești parteneri de trafic. Pe de altă parte, polițiștii spun că vinovați de producerea accidentelor mai sunt și conducătorii motoarelor, din cauză că, furați de viteză sau din teribilism, încalcă regulile de circulație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • Furt de reptile, la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca ( 17 Februarie 2020 )

  Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a furat mai multe reptile dintr-o expoziție din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a profitat de lucrările de modernizare care...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Cluj-Napoca, recomandat de The Guardian ca destinație turistică ( 29 Ianuarie 2020 )

  Cluj-Napoca, orașul românesc care i-a fascinat pe jurnaliștii The Guardian! Cotidianul britanic a inclus orașul nostru pe lista de recomandări turistice și a enumerat topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca, într-un articol...

 • 34 de oameni au murit și 25 au fost grav răniți, în ultimele 5 zile, în trafic ( 29 Decembrie 2019 )

  Bilanț teribil anunțat de Inspectoratul General al Poliției Române! 34 de oameni au murit și 25 au fost grav găniți în accidentele rutiere produse în ultimele cinci zile. Polițiștii au intervenit la peste 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgență 112. În urma intervențiilor au fost aplicate peste 6.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei. Polițiștii au reținut aproape 500 de permise de conducere și au retras 86 de certificate de înmatriculare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2