Date companie
 
 
 
 

Marș pentru siguranța femeilor, în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, mars, siguranta, femei, violenta
 

Marș pentru siguranța femeilor, în Capitală! Acțiunea civică organizată de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor are drept scop conștientizarea acestei probleme. Persistența vechilor mentalități, lipsa de reacție a societății civile și a autorităților față de agresiunile fizice și psihice în familie, legislația încă deficitară sunt aspecte care favorizează perpetuarea acestei forme de violență. Participanții la marș au pornit din Piața Victoriei și s-au îndreptat spre Piața Universității.
 
MIHAELA SĂSĂRMAN, președinte, Asociația Transcena "Vrem ca lumea să fie senzibilizată la problemă. Vrem ca tot mai multe persoane, cetățeni normali, să treacă de partea noastră."

TUDORINA MIHAI, vicepreședinte, Asociația Front "Ce încercăm să facem prin acest marș, este să condamnăm comportamentul violent al bărbaților, care consideră că au dreptul să-și pedepsească agresiv partenera de viață sau fosta parteneră de viață."

La marș a fost prezentă și ambasadoarea Suediei la București.

E.S. ANNELI LINDAHL KENNY, ambasador al Suediei la București "Cred că este o problemă uriasă în toate țările din lume, de asemenea și în țara mea natală, Suedia și cu siguranță și în România. Este incurajator să vedem că sunt prezenți și mulți bărbați. Nu este o problemă a femeilor, este problema tuturor, bărbați și femei deopotrivă și în mod evident violența domestică afectează întreaga familie."

ANGELA FILOTE, șef, Reprezentanța Comisiei Europene în România "Deja România a adoptat legislația europeană în domeniu și, în mare parte, ea este aplicată. Un rol foarte important îl are și societatea. De aceea, o astfel de acțiune, un astfel de marș este important pentru creșterea gradului de conștientizare."

VOX "- De ce ați ales să participați la acest marș? - Nu este prima dată. Sunt femeie și cred că atunci când vorbim despre violența împotriva femeilor, nu trebuie să așteptăm mai multe palme."

Participanții la această acțiune civică vor să atragă, astfel, atenția autorităților, dar și a societății civile, să se implice în stoparea și eradicarea fenomenului violenței împotriva femeilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4 ( 25 Mai 2020 )

  Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza...

 • Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familie ( 14 Aprilie 2020 )

  Scade criminalitatea stradală, dar se amplifică violența în familie! Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a dus la o scădere importantă a criminalității stradale în țara...

 • Amenințarea coronavirusului a declanșat o epidemie de informații false ( 12 Martie 2020 )

  Atenție la sursele din care vă informați cu privire la pandemia de coronavirus! Grupul de Comunicare Strategică dezminte informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale referitoare la ipoteza „închiderii/carantinării”...

 • România, în topul țărilor cu cele mai puține femei integrate pe piața muncii ( 6 Martie 2020 )

  România se află printre țările europene cu cele mai mari discrepanțe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. Potrivit datelor Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajare a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani a fost cu 12% mai scăzută decât cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

 • Prejudecățile persistă ( 5 Martie 2020 )

  Prejudecățile față de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populația lumii consideră că bărbații sunt lideri politici mai buni. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2