Date companie
 
 
 
 

Marșuri ale elevilor împotriva consumului de droguri, organizate în 41 de orașe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, elevi, mars, agentie, antidrog, rapoarte
 

25.000 de elevi din toată țara au participat, joi, la marșurile antidrog organizate în 41 de orașe din țară, inclusiv în București, sub sloganul "În fața drogurilor nu suntem diferiți". 3000 de elevi și 200 de profesori, alături de specialiști și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog, au mărșăluit, umăr la umăr, numai în Capitală. Potrivit rapoartelor întocmite de Agenția Națională Antidrog, consumul de droguri în rândul elevilor a crescut cu 16 procente în ultimul an, fenomen care alarmează autoritățile.

SORIN OPREA, director, A.N.A. "A sensibiliza opinia publicã cu privire la consumul de droguri, în special în rândul tinerilor, informare corectã a tinerilor și a pericolelor care sunt reprezentate de consumul de droguri!"

VOX "Suntem împotriva drogurilor și trebuie sã oprim aceastã dependențã care ne face rãu și trebuie sã spunem stop!"

VOX "Sã se mai reducã din consumatorii de droguri!"

Unul dintre participanții la marș spune că drogurile nu l-au tentat niciodatã. În schimb, un prieten de-al sãu este dependent de droguri.

VOX "Consumã, de obicei, și încet încet se vede pe el cã își pierde din tinerețe! I-am dat un sfat, sã se lase cã nu sunt sãnãtoase, cã nu este bine pentru sãnãtatea lui, dar e alegerea sa."

Manifestările elevilor au fost organizate în cadrul programului inițiat de Ministerul Educației Naționale, intitulat „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat în perioada 1 – 5 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alți 18 elevi ai liceului din Arad, la spital după dezinsecție ( 21 Ianuarie 2020 )

  Alți 18 elevi ai Liceului german din Arad au ajuns, aseară, la spital, acuzând simptome identice cu cele cu care s-au prezentat, săptămâna trecută, peste 40 de elevi, după o acțiune de dezinsecție și dezinfecție...

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Gelu Voican-Voiculescu, huiduit și lovit de manifestanții din Piața Universității ( 21 Decembrie 2019 )

  Zi nefastă pentru Gelu Voican Voiculescu! După anularea concertului "30 de ani de Libertate", organizat de Institutul Revoluției Române, Gelu Voican-Voiculescu a fost huiduit și lovit în Piața Universității din Capitală.

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2