Date companie
 
 
 
 

Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, elevi, ministerul, educatiei, masa, dezbatere, calda, OUG
 

În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor, masa caldă, în valoare de 10 lei, va putea fi acordată fiecărui elev, în 100 de școli.

BIANCA ROTARU, reporter „Inițiatorii proiectului au în vedere faptul că fiecare copil al României are dreptul la educație, însă statutul socio-economic al famiilor din care provin acești copii nu le permite, de multe ori, asigurarea zilnică a unui pachet, pentru a fi prezenți la orele de curs.”

În textul proiectului se arată că produsele alimentare distribuie elevilor vor fi obținute din unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar. Nevoia unui astfel de proiect a apărut și în contextul în care un număr mare de elevi se află în sitația de abandon școlar, frecventarea școlii fiind direct influențată de condițiile socio-economice și geografice defavorabile. Măsura va fi aplicată odată cu intrarea în vigoare a OUG, până la finalul anului 2020.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2