Date companie
 
 
 
 

Mașini mai puține și tarife mai scumpe, la Uber și Bolt

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pret, masini, acte, uber, bolt, rideshering
 

Uber și Bolt cresc tarifele! S-a ajuns aici din cauza numărului mare de clienți, în condițiile scăderii numărului de mașini disponibile. Scăderea este provocată de retragerea unui număr mare de mașini, din cauza modificării legislației, care impune reguli drastice privind actele celor care oferă servicii de transport de tip ridesharing. 20.000 de șoferi au obținut până acum autorizații pentru transport în regim de închiriere și câteva mii depun acum actele, care costă în jur de 1.000 de lei. De la începutul lunii, șoferii înregistrați pe platformele de ridesharing sunt amendați cu 5.000 de lei, dacă nu au actele în regulă.

VOX „Mașinile au rămas mai puține pe stradă și atunci, tarifele au crescut puțin. În mod normal și câștigurile noastre.”

VOX ”Acesta este, practic, ecusonul care vă arată dumneavoastră că eu sunt atestat să fac treaba asta. Trebuie pus undeva la vedere.”

CĂTĂLIN CODREANU, președinte, Coalița pentru Economia Digitală „Nu s-a știut niciodată de ce documente e nevoie. Legea care a intrat în vigoare acum spune negru pe alb ce acte trebuie să aibă șoferul în momentul în care furnizează aceste servicii.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Noua lege obligă șoferii de ridesharing să dețină acte care să ateste faptul că sunt pregătiți în acest sens și că pot oferi condiții de siguranță pentru pasager. Astfel, trebuie să aibă mașini sigure și să dețină atestat pentru transportul în regim de închiriere, ecuson de la platforma pentru care activează, asigurare pentru persoane și bagaje și asigurarea obligatorie, pentru a despăgubi pasagerul în caz de accident.”

Clienții sunt mulțumiți, chiar dacă prețurile au crescut.

VOX „Îmi plac șoferii, sunt de treabă, mai purtăm conversații, de ce nu, și sunt de calitate.”

VOX „E foarte rapid și vine imediat.”

Legea care impune condiții drastice șoferilor din ridesharing a fost aprobată în 2019, după protestele de amploare ale taximetriștilor și este aplicată de la 1 februarie. Anul trecut, piața platformelor de mobilitate urbană din România era estimată la peste un miliard șase sute de milioane de lei.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2