Date companie
 
 
 
 

Măști sanitare gratuite, pentru nevoiașii din județul Cluj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, gratuit, persoane, sanitar, defavorizate, mastin
 

În sfârșit, măștile sanitare gratuite pentru persoane defavorizate devin realitate! După ce premierul Ludovic Orban anunța, recent, că va rezilia contractul cu firma câștigătoare pentru achiziția acestor măști, dacă nu vor fi livrate la timp, două milioane de astfel de articole au ajuns, în această dimineață în județul Cluj. Potrivit reprezentanților administrației publice clujene, peste 41.600 persoane defavorizate vor beneficia de aceste măști, în 81 de localități. Fiecare persoană care se încadrează în categoria ”defavorizată” va primi câte 50 de măști de protecție împotriva coronavirusului. ”Această măsură de protecție sanitară are scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate și de a reduce expunerea comunităților la riscul îmbolnăvirii", se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

OANA PASCARU, reporter „Potrivit legii, fiecare persoană eligibilă, dintre cele circa 2.300.000 înregistrate în România, trebuie să primească 50 de măști sanitare gratuite. Ministerul Sănătății are de achiziționat 115 milioane de măști, în valoare de 73 600 000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA pentru fiecare mască. Aceste articole trebuie distribuite beneficiarilor în termen de trei zile de la livrarea în teritoriu.”

Pot beneficia de măști gratuite persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; pensionarii cu pensii de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.


Măști sanitare gratuite, pentru nevoiașii din județul Cluj

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2