Date companie
 
 
 
 

Măsuri anticaniculă în București și în țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, legume, medici, bucuresti, containere, fructe, corturi, anticanicula, lichide
 

10 containere și 10 corturi anticaniculă, în cele mai aglomerate zone din București! Containerele anticaniculă, care sunt o premieră pentru Capitală, sunt dotate cu canapea medicală, scaune, dozator de apă, trusă medicală de prim-ajutor, tensiometru, stetoscop, consumabile necesare funcționării corecte și aparat de aer condiționat. Containerele și corturile anticaniculă au fost montate în Piața Romană, Piața Universității, Piața Moghioroș, Șoseaua Ștefan cel Mare, Piața Iancului, Piața Muncii, Piața Crângași, Gara de Nord și Piața Romană.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Lângă aceste puncte de prim-ajutor sunt amplasate și toalete ecologice, iar asistența medicală este asigurată de personalul medical din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.”

Totodată, toate spitalele aflate în subordinea municipalității sunt pregătite pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor și pentru a asigura confortul pacienților pe timpul caniculei. De asemenea, operatorii de salubritate din toate sectoarele sunt obligați să intensifice programele de stropit și să evacueze mai des deșeurile menajere acolo unde este necesar. Măsuri anticaniculă au fost luate, însă, în toate orașele mari din țară. În punctele importante au fost instalate corturi, serviciile medicale de urgență sunt în alertă, iar salubrizarea este atent monitorizată. Pentru a evita complicațiile ce pot fi provocate de temperaturile de foc, medicii ne recomandă să bem multe lichide și să consumăm fruncte și legume. De asemenea, este bine să ne îmbrăcăm în haine de culori deschise, de preferat din bumbac sau in. În plus, medicii ne sfătuiesc să nu ieșim în soare la orele prânzului când canicula se manifestă la cote maxime.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2