Date companie
 
 
 
 

Măsuri drastice, anunțate în prima ședință oficială a noului Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sedinta, guvern, iarna, european, comisar, iohannis, cancelaria, sgg, valean, nepotism, pilaraia, comandamernt
 

În sfârșit, a avut loc prima ședință oficială condusă de noul premier, Ludovic Orban. La reuniune a participat și președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat că prezența sa la Palatul Victoria se datorează invitației lansate de premierul Ludovic Orban.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Eu respir ușurat că avem un nou Guvern, un Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării. Mi se pare un act de mare curaj din partea Partidului Național Liberal că a preluat guvernarea în această formulă."

Primul punct pe ordinea de zi a noului Executiv a vizat reducerea, prin ordonanță de urgență, a numărului de ministere, de la 24, la 16. Guvernul a aprobat și două hotărâri privind reorganizarea Cancelariei Prim-ministrului și a Secretariatului General al Guvernului. Ambele măsuri se înscriu între prioritățile Programului de guvernare privind îmbunătățirea eficienței administrației publice, cu accent pe reforma Centrului Guvernului. Totodată, premierul Orban a anunțat numirea lui Antonel Tănase, președintele PNL Sector 3, în funcția de secretar general al Guvernului, precum și a lui Ionel Dancă, în funcția de șef al Cancelariei Prim-ministrului. Un alt punct important pe agenda Executivului l-a reprezentat problema propunerii comisarului european. Astfel, premierul Ludovic Orban a luat decizia de a trimite două propuneri la Bruxelles. Este vorba de europarlamentarii liberali, Siegfried Mureșan și Adina Vălean. În ședința de Guvern s-a discutat și despre organizarea alegerilor prezidențiale.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Am luat decizia de a convoca în seara asta toate insituțiile, toate entitățile responsabile pentru organizarea alegerilor, pentru a vedea clar situația la zi și pentru a putea lua măsurile care se impun pentru a asigura alegeri libere, corecte, care să se desfășoare în cele mai bune condiții și să permită exercitarea dreptului de vot pentru fiecare român."

Ludovic Orban a mai anunțat că, joi, se va întâlni și cu reprezentanții comandamentul de iarnă, în vederea pregătirii infrastructurii de transport pentru sezonul rece. În plus, noul premier a declarat că are în plan curățarea instituțiilor statului de angajați care nu își fac treaba pentru care sunt plătiți din banul public.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Aseară m-am întors la ora 21:30 în Guvern și n-am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru. Oamenii să înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului."

Șeful Executivului le-a pus gând rău și persoanelor care au fost numite în funcții publice pe alte criterii decât competența.

LUDOVIC ORBAN, premierul României "Deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la a semna decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor, secretarilor generali și alte categorii care depind de miniștri și de premier. Trebuie să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niște decizii "băiatul lui", "băiatul lui" și așa mai departe."

Unii dintre cei vizați au decis să părăsească din proprie inițiativă aparatul guvernamental. Printre aceștia se numără Tudor Buzatu, fiul liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care ocupa funcția de secretar de stat în aparatul de lucru al Guvernului. La fel, Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase, a fost eliberat din funcția de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate Strategice. De asemenea, Cătălin-Marian Tutilescu, fiul fostului chestor de poliție Marian Tutilescu, a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii.


Măsuri drastice, anunțate în prima ședință oficială a noului Guvern

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2