Date companie
 
 
 
 

Măsuri în cazul ursului care a agonizat la marginea drumului din Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, ancheta, prefect, masuri, autoritati, interne, urs, alexe, mediul, vela, agonia
 

Măsuri în cazul ursului care a agonizat o noapte și o jumătate de zi, sub privirile indiferente ale autorităților din Harghita!

TORA APETRII, reporter "Din vina oamenilor care n-au avut tăria să își asume o decizie, ursul a agonizat 17 ore la marginea drumului, având labele picioarelor rupte în accident. În tot acest timp, deși avea dureri groaznice, a fost păzit, nu și tranchilizat. Confruntate cu valul de revoltă în rândul cetățenilor care au urmărit agonia ursului, ca să se apere, autoritățile locale au invocat constrângeri impuse de prevederi legale inexistente."

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni, că în cazul din Harghita a asistat la o „agonie în direct”, acuzând că ursul a fost supus unui „comportament inuman”. Alexe a anunțat că în prezent este verificat modul în care a acționat reprezentantul fondului de vânătoare.

COSTEL ALEXE, ministrul Mediului "Sunt măsuri excepționale care pot fi luate. Iar autoritățile locale din județul Harghita aveau la dispoziție cadrul legal, încât ar fi putut acționa de sâmbătă seară. Hotărârea de guvern 232/2010 stipulează foarte clar care sunt atribuțiile DSV-ului local, Jandarmeriei, autorităților din cadrul Ministerului Mediului, reprezentanții fondului de vânătoare, astfel încât medicul veterinar ar fi trebuit, de la momentul accidentului, să administreze doză de tranchilizant ursului rănit"

La rândul lui, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că a demarat procedura de demitere a prefectului de Harghita, afirmând că acesta și-a tratat funcția ca pe una „cu rol decorativ”.

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne "În acest sens, evident, trebuie să verific cauză și tot ceea ce a dus la această situație în care Prefectura nu s-a implicat sau de ce nu s-au găsit, de-a lungul timpului, de către alți miniștri și de către alți comandanți și conducători de forțe și de instituții, soluții operative pentru a preîntâmpina asemenea situații neplăcute și chiar dramatice."


Măsuri în cazul ursului care a agonizat la marginea drumului din Harghita

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2