Date companie
 
 
 
 

Măsuri pentru a preveni atacurile hoților, în perioada sărbătorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hoti, masuri, sarbatori, plitisti
 

Hoții sunt ”la muncă” de sărbători, spun polițiștii, care avertizează populația să-și ia măsuri sporite de protejare a casei și a bunurilor, în această perioadă. Astfel, sunteți îndemnați să fiți atenți la persoanele care vin cu colindul. Hoții pot fi deghizați în colindători și, după ce sunt poftiți în casă, într-un moment de neatenție din partea gazdei, pot sustrage bunuri și bani. Prin urmare, nu expuneți la vedere bunuri de valoare care pot trezi interesul hoților și nu discutați despre obiectele din interior, chiar dacă așa-zișii colindători își exprimă admirația față de anumite lucruri din casă. Polițiștii mai au, însă, și alte recomandări.

COSMINA STOIAN, reporter ”Instruiți-vă copiii să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, atunci când sunt singuri acasă. În cazul în care lipsiți o perioadă mai lungă de acasă, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuința sau creați aparența că s-ar afla cineva în casă.”

Polițiștii vă mai sfătuiesc să încuiați ușa casei chiar și atunci când lipsiți doar câteva minute și să nu țineți în casă sume importante de bani sau obiecte de mare valoare. La fel de important este ca, în postările pe rețeaua de socializare, să nu dați de înțeles că plecați de acasă, că aveți parte de bunăstare sau că v-ați achiziționat bunuri de valoare. Astfel de mesaje sunt adevărate invitații pentru răufăcători. Nu în ultimul rând, evitați discuțiile cu persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau care dau semne că s-ar afla sub influența drogurilor, deoarece acestea pot deveni agresive și vă pot ataca.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Cocerte, pe Insula Fundeni ( 16 Iulie 2020 )

  Se anunță show de zile mari, pe Insula de pe Lacul Fundeni ,începând cu data de 17 iulie! Artiști importanți vor urca pe scena amplasată pe insulă, spre încântarea celor care au simțit lipsa concertelor, în perioada pandemiei.

 • Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat Klaus Iohannis ( 15 Iulie 2020 )

  Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile! Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Klaus Iohannis, după o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, precum și cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali.

 • Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională ( 14 Iunie 2020 )

  Elevii de clasa a VIII-a vor susține, începând de mâine, Evaluarea Națională. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun care impune aplicarea unor măsuri speciale în școli, în scopul...

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2