Date companie
 
 
 
 

Măsuri populiste în noul program de guvernare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masuri, guvernare, program, dancila
 

Un nou guvern, un nou program de guvernare! Cabinetul Dăncilă susținut de coaliția PSD/ALDE promite, printre altele, TVA redus la 18% din 2019, o creșterea anuală a salariului minim cu 100 de lei pentru angajații cu studii medii și 150 pentru cei cu studii superioare. În plus, Guvernul Dăncilă se angajează să asigure un salariu mediu brut de peste 1000 de euro în 2020, credite fără dobândă pentru tinerii până în 26 de ani și o creștere anuală a punctului de pensie. Nu în ultimul rând, medicii au promisiunea că vor fi scutiți de impozit din 2019, iar părinții sunt încredințați că alocația copilului va crește la 1.600 de lei pe an. La capitolul Sănătate, Guverul Dăncilă plănuiește să construiască 8 spitale regionale și un spital republican la București.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”În ceea ce privește Justiția, un domeniu arzător în prezent, ținând cont de avertizările venite de la Comisia Europeană, Guvernul Dăncilă își propune să modernizeze legislația privind sistemul judiciar și să asigure condiții în penitenciare, conform normelor europene. Și Educația este în vizorul noii echipe de la Palatul Victoria. Astfel, se dorește modificarea Legii Educației până cel târziu la 1 ianuarie 2019, dar este fixată și o țintă provocatoare, aceea de creștere a prestigiului internațional al României, prin valorificarea potențialului domeniului educației și cercetării.”

De exemplu, va fi acordat sprijin tinerilor capabili de performanțe, iar universitățile românești vor fi internaționalizate. În programul administrat de Viorica Săncilă se mai arată că România va continua să aloce 2% din Produsul Intern Brut pentru sectorul Apărării și va consolida parteneriatele strategice, în special cu Statele Unite ale Americii. Noul program de guvernare este plin de măsuri aparent în favoarea populației. Analiștii economici susțin, însă, că aceste măsuri vor favoriza inflația și vor afecta creșterea economică. În plus, reprezentanții societăți civile spun că noile reforme legislative ar putea bulversa și mai mult situația din fiecare domeniu, în condițiie în care fiecare ministru a dorit să-și marcheze mandatul cu ajutorul unor reforme prost gândite și în condițiile în care portofoliul era deținut, în multe cazuri, pe termen scurt.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nicio aprobare în Programul Rabla 2021, din cauza birocrației ( 19 Mai 2021 )

  Program Rabla pentru innoirea parcului auto din Romania, în impas! Deși programul a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă, pentru...

 • Românii pot renunța, de astăzi, la portul măștii în aer liber ( 15 Mai 2021 )

  Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

 • Pregătiri de Paște, la Favorit TV ( 18 Aprilie 2021 )

  La Favorit TV, pregătirile pentru programul de Paște sunt în toi. De Sfintele sărbători pascale, îndrăgita prezentatoare Raluca Diaconu vă așteaptă la Favorit TV cu muzică pe sufletul românului, tradiții ca...

 • Raed Arafat susține că autoritățile nu și-ar dori un lockdown total ( 13 Martie 2021 )

  Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2