Date companie
 
 
 
 

Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, scoli, masuri, nationala, evaluarea, coronavirus
 

Elevii de clasa a VIII-a vor susține, începând de mâine, Evaluarea Națională. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun care impune aplicarea unor măsuri speciale în școli, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus. Astfel, în zilele probelor de examen, la intrarea în unitatea șocală, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

COSMINA STOIAN, reporter ”În cadrul triajului epidemiologic se va înregistra temperatura fiecărui elev în parte, care nu trebuie să depășească 37,3 grade. În cazul în care valoarea arătată de termometru depășește maximul admis, menvra se repetă de trei ori succesiv. Dacă și aceste testări vor indica depășiri ale limitei de 37,3 grade C, elevul nu va intra în examen, urmând să-l susțină în următoarea sesiune.”

Fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție precum covorașe dezinfectante și măști de protecție. Totodată, săpunul, prosoapele de hârtie și dispenserele cu dezinfectant pentru mâini existente vor fi reîncarcate ori de câte ori este necesar. La intrarea în săli, elevii se vor așeza în așa fel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celalalt. La intrarea în sala de examen se va afișa reprezentarea grafică a situării în bănci, astfel încât elevul să știe unde va sta și să nu fie nevoie să parcurgă toată suprafața sălii. Pe toată durata examenului, elevii și cadrele didactice vor purta măști de protecție. Conform calendarului de examene, luni, elevii de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la limba și literatura română, iar miercuri pe cea la matematică. Elevii din rândul minorităților naționale vor susține, joi, proba la limba maternă. Rezultatele se vor afișa pe 22 iunie, până la ora 14.00. În aceeași zi, între orele 16.00 și 19.00, și pe 23 iunie, între orele 8.00 - 12.00, se vor putea depune contestațiile. În 27 iunie este programată afișarea rezultatelor finale.

Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2