Date companie
 
 
 
 

Măsuri speciale pentru plajă, după 1 iunie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, litoral, masuri, plaje, iohannis, rezervare
 

Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea plajelor, de la 1 iunie, a dat avânt rezervărilor pe litoral. Astfel, numărul de rezervări pentru sezonul estival de anul acesta s-a triplat în doar câteva zile. Iubitorii de mare și soare își rezervă atât vacanțe last minutes, cât și sejururi în lunile iulie, august și septembrie. Operatorii în turism spun că se asteaptă ca cererile să crească în următoarele săptămâni. Hotelierii anunță și ei că prețurile nu vor fi majorate. De exemplu, pentru jumătatea lunii iunie, în Mamaia, o cameră la două stele poate fi rezervată de la 113 lei pe noapte și poate trece puțin peste 200 de lei, pentru o cameră într-un hotel mai luxos. În celelalte stațiuni, tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 81 de lei. Turiștii care aleg să-și petreacă vara lui 2020 la mare trebuie să țină cont, însă, de câteva aspecte esențiale.

BIANCA ROTARU, reporter „Persoanele care vor să meargă la plajele concesionate de pe litoralul românesc trebuie să își facă rezervare. Pentru celelalte plaje, autoritățile locale sunt responsabile de evitarea aglomerației. Un aspect important este acela că numărul de persoane care pot face plajă este limitat, având în vedere că șezlongurile trebuie așezate la doi metri distanță.”

Administratorii trebuie să asigure dezinfectarea echipamentelor de plajă înainte de fi folosite de clienți. De asemenea, trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcție de locurile disponibile, sa stabilească culoare de acces pentru intrare și ieșire și să limiteze numarul de angajați care intră în contact cu turiștii. Clientii vor fi serviți la locurile lor de pe plajă. Se recomandă servirea de produse ambalate individual, iar personalul trebuie să poarte măsti de protecție. Pentru clienți vor fi asigurate soluții dezinfectante. Sunt interzise sporturile și activitățile de agrement pe plaje în alte locuri decat cele amenajate.


Măsuri speciale pentru plajă, după 1 iunie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Românii pot renunța, de astăzi, la portul măștii în aer liber ( 15 Mai 2021 )

  Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

 • Agențiile de turism au pregătit oferte atractive, pentru sezonul estival ( 12 Mai 2021 )

  Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...

 • Raed Arafat susține că autoritățile nu și-ar dori un lockdown total ( 13 Martie 2021 )

  Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2