Date companie
 
 
 
 

Măsuri stricte, impuse de Patriarhia Română pentru slujbele de Bobotează

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slujba, masuri, boboteaza, agheasma, sarscov2, patriarhia
 

Măsuri stricte, de Bobotează! Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat că vor fi luate măsuri speciale la ceremoniile de Bobotează din acest an, pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.

ALEXANDRA VLAD, reporter "Vor fi amenajate culoare speciale de acces pentru credincioși. Aceștia vor purta, obligatoriu, mască de protecție și vor trebui să respecte distanța de un metru și jumătate între ei. Totodată, s-a stabilit ca apa sfințită să fie distribuită credincioșilor îmbuteliată în sticle de un litru."

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului, se vor desfășura conform următorului program: marți, între orele 12.00 și 13:00 va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei, pentru nevoile Catedralei. Totodată, în Altarul de vară va fi sfințită o mare cantitate de apă pentru a fi îmbuteliată până la finalul serii în sticle de un litru. A doua zi, de Bobotează, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie, între orele 9.30 și 12.00. Credincioșii vor putea veni încă de la ora 7.00, însă doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat. Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită din nou Slujba Sfințirii Mari a apei de către Patriarhul Daniel, într-un vas unic de argint, în pridvorul reședinței patriarhale, după care credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă Mare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2