Nu neglijați măsurile de autoprotecție față de contaminarea cu noul coronavirus! Un raport publicat recent de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite ale Americii, arată că virusul SARS-Cov 2 poate fi adus în casă, pe încălțăminte. Raportul are la bază probe prelevate la un spital din orașul Wuhan, din China. În urma analizelor, s-a constatat că mai mult de jumătate dintre eșantioanele prelevate de pe tălpile pantofilor personalului medical de la Terapie Intensivă aveau urme de coronavirus. De aceea, este recomandat să ne descălțăm la intrarea în casă. Apoi, încălțămintea fie o spălam la exterior și o dezinfectăm, fie o lăsăm la aer, pe balcon sau în afara casei. Urme de coronavirus s-au găsit și pe obiectele atinse frecvent de cadrele medicale, cum ar fi mouse-ul de la calculator, cosuri de gunoi sau marginile paturilor din spital. Tot în acest raport, se arată că distanța de transmitere a coronavirusului prin aerosoli este de 4 metri, și nu de un metru și jumătate. În ceea ce privește masca de protecție, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția că, atunci când este purtată incorect, aceasta poate fi mai degrabă un factor de risc. Masca trebuie folosită un timp limitat, până se umezește, iar partea exterioară nu trebuie atinsă. Rafila a subliniat că, pe lângă purtatul măștii, trebuie respectate neapărat și măsurile de igienă a mâinilor și de distanțare socială. Totodată, Alexandru Rafila a declarat la un post de televiziune că în cazul în care se va reuși testarea personalului medical simptomatic și a tuturor pacienților care au sindroame respiratorii, abia atunci, România va avea un control mai bun al situației.
Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.
Măsuri stricte, de Bobotează! Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat că vor fi luate măsuri speciale la ceremoniile de Bobotează din acest an, pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...
Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...
Focar de coronavirus, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Nucet, județul Bihor! Unitatea sanitară a intrat în carantină, după ce 17 pacienți și mai multe cadre medicale s-au infectat cu Sars CoV-2.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019