Date companie
 
 
 
 

Mechel Câmpia Turzii: Foștii angajați protestează față de neplata salariilor compensatorii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, sindicalisti
 

Sindicaliștii de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii au început săptămâna cu o serie de proteste în stradă. Peste o sută de angajați disponibilizați colectiv s-au adunat din nou în fața combinatului pentru a-și cere cele trei salarii compensatorii neplătite.

AMBIANȚĂ: "Rușine, rușine, rușine să vă fie!!!! Hoții, hoții! Ne vrem salariile înapoi. O dorință avem și noi, ne vrem salariile înapoi. Vrem să muncim, nu vrem sã cerșim."

VOX: "Am vrea și ceva din partea Guvernului. Salariul o să se termine și dupã ce face? Asta e problema, ne trebuie locuri de muncă.!

VOX: "-Așteptați banii de la ruși? -Normal. E scris în contractul de muncă. Legea noi o respectãm, așa că și ei trebuia să respecte legea."

VOX: "Ce face cu doi copii la facultate? Ce facem? Ne descurcăm greu. Mai strângem da` pe urmă se subțiazã stomacul și ce facem?"

Conducerea sindicatului a depus, la sfârșitul săptămânii trecute, și o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj în care se reclama faptul că sindicatul de la Mechel Campia Turzii nu a fost informat în legatură cu vânzarea combinatului. Oamenii avertizează că vor continua cu protestele până când își vor primi salariile. Începând din iunie 2012, la combinatul din Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajați. Grupul rus Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje și energie electrică, iar spre sfârșitul anului trecut, a scos la vânzare mai multe active, pentru a-și reduce datoriile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2