Date companie
 
 
 
 

Mechel Câmpia Turzii: Foștii angajați protestează față de neplata salariilor compensatorii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, sindicalisti
 

Sindicaliștii de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii au început săptămâna cu o serie de proteste în stradă. Peste o sută de angajați disponibilizați colectiv s-au adunat din nou în fața combinatului pentru a-și cere cele trei salarii compensatorii neplătite.

AMBIANȚĂ: "Rușine, rușine, rușine să vă fie!!!! Hoții, hoții! Ne vrem salariile înapoi. O dorință avem și noi, ne vrem salariile înapoi. Vrem să muncim, nu vrem sã cerșim."

VOX: "Am vrea și ceva din partea Guvernului. Salariul o să se termine și dupã ce face? Asta e problema, ne trebuie locuri de muncă.!

VOX: "-Așteptați banii de la ruși? -Normal. E scris în contractul de muncă. Legea noi o respectãm, așa că și ei trebuia să respecte legea."

VOX: "Ce face cu doi copii la facultate? Ce facem? Ne descurcăm greu. Mai strângem da` pe urmă se subțiazã stomacul și ce facem?"

Conducerea sindicatului a depus, la sfârșitul săptămânii trecute, și o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj în care se reclama faptul că sindicatul de la Mechel Campia Turzii nu a fost informat în legatură cu vânzarea combinatului. Oamenii avertizează că vor continua cu protestele până când își vor primi salariile. Începând din iunie 2012, la combinatul din Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajați. Grupul rus Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje și energie electrică, iar spre sfârșitul anului trecut, a scos la vânzare mai multe active, pentru a-și reduce datoriile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2