Date companie
 
 
 
 

Medicamentele ieftine, pe cale sa dispara de pe piata

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, ieftine, piata, producatori, boala, scumpe
 

In Romania, boala devine un lux! O parte dintre medicamentele ieftine din categoria generice, care se elibereazã gratuit pe retetã, ar putea sã disparã de pe piatã. În consecintã, pacientii vor plãti mai mult, pentru produse originale mai scumpe. Producãtorii de medicamente sunt cei care au tras semnalul de alarma. Ei se plâng mai ales de taxa pe care trebuie sa o plateasca pentru cantitatea de medicamente introdusã pe piatã.

DRAGOS DAMIAN, presedinte, A.P.M.G.R. "Noi în pretul de productie va trebui sã înglobãm taxa clawback. Se stie cã medicamentele nu pot fi scumpite, pentru cã pretul lor e controlat de Ministerul Sãnãtãtii, si atunci acest 17% va fi inclus în costul de productie. Costul va creste si vom fi nevoiti sã scoatem medicamentele ieftine de pe piatã."

SIMONA COCOS, reprezentant firmã de medicamente "Va trebui sa reevaluãm întreg portofoliul. Probabil cã nu vom rezista cu asemenea procente."

Acum, existã si riscul ca mai multi producãtori sã scoatã de pe piatã acelasi medicament.

BEATRIX PETEANU, farmacist "De exemplu exista un medicament folosit în tratamentul cancerului de sân, a cãrui variantã ieftinã lipseste de pe piatã. Din noiembrie, pacientii plãtesc multi bani pentru acest medicament, inclusiv pe reteta gratuitã."

RITLI LADISLAU, ministrul Sãnãtãtii "Trebuie sã vedem cifrele, sã analizãm, nu e asa de simplu."

Producãtorii de medicamente reclamã si faptul cã îsi recupereazã cu intarziere de aproape un an, banii de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2