Date companie
 
 
 
 

Medicii amenințã cu proteste de amploare și demisii în masã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, salarii, medici, medicale, cadre, revolta, demisii
 

Revolta halatelor albe! Medicii din România amenință cu marșuri și greve de amploare și chiar cu demisii în masă. Sătui să fie tratați cu indiferență de statul român, medicii și cadrele medii sanitare spun cã, dacã pânã în toamnã nu li se vor mãri salariile, vor pleca din sistemul sanitar de stat, iar spitalele nu vor mai funcționa. Cele mai importante revendicãri ale sindicatelor din domeniul sãnãtãții sunt creșterea salariului cadrelor medicale și modificarea statutului. Ei nu vor sã mai fie considerați bugetari.

VASILE ASTÃRÃSTOAIE, președinte, Colegiul Medicilor din Romania "Ne-a ajuns cuțitul la os, nu mai suportãm sã fim batjocoriți. Poate, Ministerul de Finanțe, F.M.I., Comisia Europeana sau comisia galacticã, 41 de milioane de euro."

MARIUS SEPI, vicepreședinte, Sindicatul Sanitas "Cred cã guvernanții trebuie sã înțeleagã cã sãnãtatea e prioritatea naționalã. Trebuie sã devinã o realitate și o certitudine."

prin telefon: DAN PEREȚIANU, vicepreședinte, C.F.S.M.R. "Doctorii sunt în continuare nemulțumiți cã societatea, în ansamblu, nu oferã îndeajuns de multe posibilitãți de venituri, pentru doctorii din România, așa cum s-a spus la nivelul comunitãții europene! Comisia Europeană are un document, în care se spune cã salariul unui doctor începãtor trebuie sã fie de la 2-3 salarii medii pe economie, în economia țãrii unde lucreazã."

Colegiul Medicilor anunțã cã din iulie va fi înființată o asociație, care va organiza mai întâi adunãri, apoi marșuri și greve. Confruntat cu nemulțumirile oamenilor în halate albe, șeful Sănătății, Eugen Nicolãescu, le dă speranțe... pentru la anu'!

EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Pe bugetul pe care îl avem, astãzi, în sistemul sãnãtãții, nu putem sã creștem niciun salariu în 2013. Dar, pe bugetul din 2014, este o prioritate. Eu cred cã este o formã prin care se face presiune asupra autoritãților. Ceea ce, sigur, e dreptul fiecãrei organizații în parte."

În prezent, un medic rezident câștigã în jur de 200 de euro pe lunã, iar salariul unui medic specialist este de aproximativ 500 de euro pe lunã.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2